El primer tast de confitura d'albercoc reuní suculentes i variades receptes

L'objectiu final d'aquesta iniciativa és difondre aquest típic i arrelat producte

TW
0

Les més variades i suculentes receptes de melmelada d'albercoc delectaren amb la seva dolçor els paladars d'alguns experts i no tan experts que, ahir horabaixa, es concentraren a l'edifici de l'Escorxador de Porreres per tal de fer un tast de vint-i-una receptes de confitura d'aquesta fruita tan arrelada en el camp porrerenc.

Malgrat que el jurat del primer tast de confitures no ho tingué gens fàcil per escollir el guanyador, gràcies a l'elevada qualitat de totes les confitures presentades, s'elegiren tres productes guanyadors. D'aquesta manera, les confitures premiades foren obra d'Aina Mora, Margalida Carbonell i Catalina Obrador. Els vint-i-un concursants foren obsequiats amb un plat de vidre, mentre que les guanyadores s'emportaren una ceràmica commemorativa. No obstant això, el més important guardó per a les tres guanyadores és que tal vegada, la seva confitura podrà ser comercialitzada arreu de Mallorca com a producte tradicional de Porreres.

Un seguit d'experts en aquest producte esdevingueren el jurat del tast de confitures. Aquest jurat va estar compost pels professors de la Universitat de les Illes Balears Carme Rosselló i Antoni Femenia; Jaume Canyelles, de l'Associació per al Foment dels Aliments de les Illes Balears (AFAIB); la porrerenca Catalina Trobat, coneguda per tots els veïns com la «cuinera de la vila», per les seves arts culinàries, i el batle de l'Ajuntament de Porreres, Joan Sastre.

Els components del jurat, que iniciaren el tastament devers les 18.00 hores de l'horabaixa, anaren puntuant les 21 receptes de confitura. Primer de tot, en valoraren el gust i, posteriorment, el color amb les diferents tonalitats, la textura, l'aroma i fins i tot, els aspectes més positius, així com els defectes més rellevants.