algo de nubes
  • Màx: 18.7°
  • Mín: 8.69°
18°

Un informe diu que hi ha nous pous que poden donar 47.500 m3 d'aigua diaris

Ha estat elaborat per tècnics de Calvià i els responsables de Medi Ambient ja el coneixen

Un informe elaborat pels tècnics en matèria d'aigua de l'Ajuntament de Calvià assegura que la Conselleria de Medi Ambient podria autoritzar si volgués l'extracció de 47.500 metres cúbics d'aigua diaris de nous recursos hídrics. Els sondeigs calvianers asseguren que se'n podrien aconseguir 8.000 metres cúbics diaris dels pous salobres de Son Ferriol, 2.500 dels pous de Marratxí, 5.000 de Binigual i el Pla d'Inca, 14.000 dels pous de Binissalem i 18.000 de nous recursos de la zona de Llubí i de Muro.

Aquest informe, que va ser donat a conèixer per part de la presidenta d'Emaya, Maria Crespo, als mitjans de comunicació, ja està en poder dels tècnics i polítics de Medi Ambient, als quals se'ls va fer arribar una còpia en la reunió de dijous passat de la comissió de seguiment del pla de xoc contra la sequera.

Des de la constitució de la comissió de seguiment, l'Ajuntament de Palma, a través de l'Empresa Municipal d'Aigua i Clavegueram, ha estat demanant de manera constant més cabal a Medi Ambient, opció que sempre ha estat denegada per la gent de Margalida Rosselló.

De fet, Crespo recordà que «en el seu moment se'ns va prometre una aportació de 48.500 metres cúbics d'aigua i la realitat és que en rebem tan sols 4.500».

La màxima responsable d'Emaya també està molt preocupada per un fet significatiu: la demanda d'aigua al municipi s'ha disparat un 10% quan encara manquen els pitjors mesos de l'any. En aquests moments se subministra un total de 130.000 metres cúbics per dia als ciutadans, mentre que a l'estiu de ple les necessitats d'aigua es xifren en 160 o 170 mil metres cúbics.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.