algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
14°

Els lloguers que es paguen a Palma són els més cars de tot l'Estat

Al municipi hi ha 60.000 joves d'entre 18 i 35 anys potencials cercadors de pis

Palma és la ciutat de l'Estat amb els lloguers més cars. Així ho va afirmar Manuel Montero, el president de l'empresa Pro Vivienda, creadora de 16 borses d'habitatges en sis comunitats autònomes i guanyadora del concurs per al projecte Lloguer Habitatge Jove de l'Ajuntament de Palma, que ahir es va posar en marxa.

«A Palma és impossible trobar un habitatge digne de dues habitacions per menys de 65.000-70.000 pessetes mensuals, mentre que a Barcelona pel mateix preu es poden trobar alguns pisos de tres habitacions. També em podreu dir que aquí hi ha gent que ha trobat pisos més barats, però estam parlant de les mitjanes que nosaltres manejam».

El regidor de Joventut de Cort, Jordi Llabrés, fixà la quantitat de potencials cercadors de lloguer en un nombre indeterminat entre els 50.000 i 60.000, que correspon al nombre de persones censades a Palma compreses entre els 18 i els 35 anys. Montero continuà oferint xifres sobre els habitatges de lloguer i assegurà que un de cada tres contractes que es fan tenen com a resposta a mig termini l'impagament de les quotes.

També va dir que «encara que us pugui semblar que no, hi ha més del 25% dels arrendaments que es fan sense contractes, tan sols amb acords verbals entre les diferents parts i sempre en perjudici de l'inquilí».

Montero va explicar que «una altra de les dificultats afegides amb què s'enfronten els joves a l'hora de trobar un habitatge a Palma és la gran presència de persones d'altres nacionalitats que copen el mercat. Davant del seu elevat poder adquisitiu als mallorquins els és molt difícil poder competir amb ells, i aquesta és una situació molt preocupant».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.