algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Vadell insta els ajuntaments illencs a augmentar els catàlegs d'edificis protegits

Consell i Cort signen un conveni per a la rehabilitació del casal de can Weyler

La vicepresidenta del Consell Insular de Mallorca, Maria Antònia Vadell, instà ahir els ajuntaments de l'Illa a augmentar el catàleg dels edificis protegits en cada una de les poblacions illenques, per tal de poder gaudir de majors partides econòmiques per a la seva rehabilitació.

Vadell va dir que «el que han de fer tots els ajuntaments és augmentar el catàleg d'edificis protegits, com més aviat millor» i també demanà avantatges per als propietaris dels immobles que sol·licitassin la catalogació. «Els propietaris d'edificis singulars han de tenir incentius per procedir a la seva conservació, com per exemple l'exonerament fiscal o nombrosos ajuts per poder arreglar els desperfectes que es produeixin en aquests immobles, símbols de la nostra història».

Per la seva banda, el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma, Rafel Vidal, va dir que el consistori ciutadà ja havia iniciat aquesta revisió del catàleg a l'alça «tal com vàrem acordar amb ARCA en la darrera reunió de la Comissió del Centre Històric».

Les declaracions dels dos polítics es varen fer en el marc de la signatura del conveni de col·laboració entre el Consell de Mallorca, l'Ajuntament de Palma i ARCA per restaurar el casal de can Weyler, al carrer de la Pau de Palma.

En total cada una de les institucions ha aportat dos milions i mig de pessetes per realitzar l'estudi arquitectònic i la prospecció arqueològica del pati de can Weyler.

Aquesta primera fase, acompanyada d'un projecte d'anàlisis de les cimentacions permetrà saber exactament com era el casal i quines són les accions d'urgència que s'hi han d'emprendre i en què ha de consistir el projecte de rehabilitació integral de la zona.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.