nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Els darrers mesuratges sonomètrics apunten que la Llonja està contaminada

Si els resultats es repeteixen a cals veïns els locals hauran de tancar a la una de la matinada

La tercera ha estat la bona. Els darrers mesuratges sonomètrics realitzats a la zona de la Llonja pels inspectors de la Policia Local han determinat que la barriada torna a estar contaminada acústicament.Així ho va declarar als mitjans de comunicació la regidora de Sanitat i Medi Ambient de l'Ajuntament de Palma, Maria Crespo, que va facilitar les dades sobre la inspecció.

Els mesuratges es varen realitzar la nit del 28 al 29 d'abril. El primer mesurament (que es pren entre les dotze i la una de la nit) no donà en cap moment positiu. Entre la una i les dues de la nit hi havia tres punts que arribaven als 65 decibels i 5 que els superaven. Entre les tres i les quatre de la matinada tres punts registraven 65 decibels i 8 els varen superar.

Cada un dels tres mesuratges de la nit del 28 al 29 d'abril es varen dur a terme en 21 punts diferents, més quatre de referència distints. Bastava que un dels punts arribàs als 70 decibels per considerar la zona contaminada o que més d'un punt arribàs als 65 decibels. Com es demostra en aquests mesuratges, hi ha més de tretze punts que entre les tres i les quatre del matí superen els 65 decibels.

Ara l'Ajuntament de Palma realitzarà tot un seguit de mesuratges de comprovació a l'interior dels domicilis dels veïns. Per això l'equip de Crespo ja ha acordat amb els representants veïnals que es facilitaran telèfons i domicilis de residents a la contrada que deixaran que es facin els mesuratges a les seves cases.

Aquesta va ser una de les majors dificultats amb què es va trobar l'equip de Govern municipal l'anterior vegada que tractà de determinar la contaminació acústica de la barriada. Ara sembla que no hi haurà traves per trobar veïns col·laboradors.

En cas que aquests mesuratges tenguin resultat positiu, «i el més normal és que si el carrer està contaminat els domicilis també ho estiguin», segons explicà Crespo, es produirà el tancament immediat de tots els establiments instal·lats a la zona contaminada entre la una de la matinada i les nou del matí durant els propers dos anys.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.