nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

El Lobby per la Independència crida a manifestar-se avui contra la Feria de Abril

Proposen vestir-se a l'ample per acabar amb provocacions i exigir «festes mallorquines»

62698
El 1999 a la Feria d'Abril el PSOE va protestar repartint paperots per què no li donaren caseta.

El Lobby per la Independència convida a «tots els valents» "en paraules de Jaume Sastre" a comparèixer avui vespre a la inauguració de la Feria d'Abril d'Inca vestits a l'ample per reivindicar: «A Mallorca, festes mallorquines».

Els integrants del Lobby per la Independència han convocat totes les persones que defensen la cultura i la cohesió de la societat mallorquina amb la integració de la població procedent d'Andalusia, a comparèixer avui vespre a les 20.30 hores davant la caserna General Luque. Allà esperaran que el batle d'Inca, Pere Rotger, inauguri la Fira per fer-li entregra d'un manifest.

De fet, ahir mateix, el Lobby s'encarregà de repartir el document pels carrers de la ciutat d'Inca. El batle no esperà, però, a rebre'l en mà per emetre una contestació pública, en què convida el Lobby a «sumar-se a la festa i a criticar-la després, si fa falta! sempre des del respecte de la cultura que representa, i a fer poble i ciutat».

El Lobby, emperò, no entén que amb aquesta festa es faci ciutat. Per ells, «el que fan és perpetuar la divisió entre la societat mallorquina i l'andalusa i convidar a l'enfrontament». També qualifiquen de «greuge comparatiu» el fet que els ajuntaments gastin una doblerada en promoure la cultura andalusa, mentre escatimen els recursos per als grups i associacions que formen el teixit cultural de Mallorca. Per rebatre aquestes denúncies, el batle treu a la llum paraules com «integradors, receptius i respectuosos amb manifestacions culturals d'altres comunitats»; amb les quals defineix el tarannà dels inquers que viuen a una ciutat «oberta i dinàmica».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.