nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
20°

L'oposició demana claredat en la contractació del personal de les empreses municipals

Els grups municipals del PSM i Unió Mallorquina a l'Ajuntament de Palma mostraren ahir el seu recel davant de la creació de noves empreses municipals, anunciada la setmana passada.

El PSM explicà que «fins que no es vegi la concreció de la composició, funcionament, estructura i organització d'aquestes noves empreses municipals, volem ser prudents i demanam que en la concreció d'aquests punts hi hagi transparència en la gestió, composició plural i representativa dels grups polítics a l'Ajuntament, així com de les entitats ciutadanes; que el personal d'aquestes empreses sigui elegit sobre la base de la lliure concurrència de capacitats i mèrits».

Pel que fa a Unió Mallorquina, una de les màximes preocupacions és que realment el capital financer de les noves empreses sigui exclusivament municipal «sense capital extern». Ferran Trujillo explicà que «consideram que és necessari que l'Ajuntament participi directament i de manera àgil a través d'una societat, atès el problema de trànsit i aparcament existent i atès que, a moltes bandes, la construcció i gestió d'aparcaments és necessaria però no rendible per a l'empresa privada. Al mateix temps, aquesta societat pot servir per marcar una política homogènia de tarifes».

En referència a la societat municipal de gestió urbanística, «consideram que és necessària per assegurar un creixement homogeni i regular de la ciutat, evitar una especulació demesurada i donar pas a una cosa que no és el que fins ara tan sols s'ha fet, que és exclusivament planificació, sinó també gestió.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.