algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Hi ha prou policies a les barriades?

El debat es reobre després de la presentació dels reforços estivals per al centre i les zones turístiques

Etern debat: la Policia Local vigila suficientment les barriades de Palma o es dedica massa al control del centre i de les zones turístiques? La resposta continua sense aclarir. Per molts de veïns de la ciutat i per bona part dels regidors dels distints partits que composen l'espectre polític de l'oposició de Cort, l'anomenada descentralització policíaca ha estat un fracàs amb totes les conseqüències que això suposa. Pels dirigents de l'àrea, encara queda feina a fer, però s'avança a passes gegantines.

La campanya de reforç estival, presentada la setmana passada, i que es basa esencialment en la presència de patrulles de la Policia muntada i d'unitats ciclistes al centre de Palma i a les zones més turístiques del municipi, ha reobert el debat. I és que, segons els grups de l'oposició i els distints agents socials, les barriades menys afavorides econòmicament i situades en el cinturó del segon eixample ciutadà s'han convertit en les receptores dels col·lectius marginals i dels delinqüents que fins fa uns cinc o sis anys tenien la seva seu allà.

Però una cosa ha canviat. Si fa uns anys la seu de prostitutes, ionquis i petits delinqüents era el barri xinès, l'objecte de les seves rapinyes eren les barriades dels voltants. Actualment els petits delinqüents continuen desplaçant-se des de les barriades on estan establerts fins a altres per delinquir, però tampoc no refusen la possibilitat de fer-ho en els llocs on viuen normalment.

De fet, alguns dels darrers informes policíacs qualifiquen llocs com la porta de Sant Antoni com espais que han perdut la primera posició en l'ordre de prioritats ja que «els compradors i venedors de substàncies estupefaents arriben fins a la zona amb els doblers necessaris per a les transaccions». Si es pensa bé, són els propis malfactors els que han imposat un codi basat en la tranquil·litat. Com menys enrenou es fa a la zona de negocis, menys presència policíaca hi haurà.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.