algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Cort crearà una empresa per fer pàrquings públics arreu de Palma

L'objectiu final és aconseguir la restricció del trànsit rodat en el casc antic

76764
La nova empresa construirà les noves infrastructures d'aparcament a Palma.

L'Ajuntament de Palma constituirà una empresa municipal per construir els nous aparcaments de Palma i gestionar-los. Aquestes places seran creades igualment tant al centre de Palma com a les diferents barriades. L'objectiu final és «aconseguir que aquesta sigui una ciutat per poder passejar i per als vianants», explicà el tercer tinent de batle de Palma i regidor d'Infraetructures, José María Rodríguez.

Els dos primers aparcaments que es construiran tindran com a escenari les barriades de Son Roca i Son Gotleu. En cada un d'aquests dos nuclis de població s'habilitaran solars en superfície amb una capacitat total de 250 places per a cotxes. Però el més important és que ja hi ha un pla concret per establir una xarxa d'aparcaments a la costa del Gas i GESA, l'avinguda d'Argentina, els Instituts i l'avinguda Antoni Maura, que juntament amb els de les Avingudes, Comte Sallent i sa Gerreria, serviran com a base per evitar l'entrada de cotxes al centre de Palma.

«Tot i això, el que ha de quedar molt clar és que el centre històric no es tancarà al trànsit rodat de forma integral. Deixarem que els residents puguin accedir amb els seus vehicle fins a la zona del seu habitatge», explicà Rodríguez. «Hem d'estudiar molt bé el tipus d'ús que es vol donar al centre de Palma, però el que és ben clar és que no podem continuar mantenint el nivell de trànsit actual en aquesta zona. S'ha de compaginar l'ús residencial amb l'ús racional del centre històric».

Dues de les accions immediates que també assumirà aquesta empresa municipal són la creació de l'aparcament del carrer Marquès de la Sénia, i la gestió de l'aparcament subterrani del parc de la Mar, que en aquests moments és gestionat per l'empresa municipal EMAYA. «L'aparcament de Marquès de la Sénia és cabdal, perquè quan el Passeig Marítim sigui municipal volem evitar en la mesura del que puguem la mala imatge de la zona, amb cotxes aparcats sobre els parterres. Volem una ciutat per viure-hi, no un desastre com el que hi ha en aquesta zona».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.