cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
24°

La ferrovelleria Sáez serà enretirada el dimecres gràcies a una ordre judicial

El propietari ha respost a l'actuació municipal denunciant entre 15 i 20 empreses

Els jutjats d'Inca han autoritzat l'Ajuntament a enretirar la ferrovelleria que Tomeu Sáez té dins dues finques que limiten amb la carretera de Sencelles. L'ordre judicial permet ara a l'Ajuntament actuar dins la propietat privada de Sáez. Per això, el batle, Pere Rotger (PP), ha contractat una empresa, perquè s'emporti el cementiri de cotxes i la ferralla que ara s'acaramulla devora els llimoners i les verdures que la propietat té sembrades en aquests solars.

Serà el proper dimecres dia 22 quan, a les 9 hores del matí, es desplaci fins a la finca una màquina compactadora per endur-se el ferro vell. Rotger també hi ha requerit la presència de les forces de seguretat, això és, la Policia Local i la Guàrdia Civil a l'hora d'emportar-se la ferralla.

Davant aquest ordre judicial, la propietat de la ferrovelleria ha respost «denunciant entre 15 i 20 empreses que es troben en una situació semblant», explica Rotger. El batle, que reconeix que amb aquesta allau de denúncies «no aconseguirem solucions, sinó enemics», afirma que no li ha quedat més remei que actuar, perquè si no ho fa en serà ell el responsable directe. «Així ho diu el Codi Penal», es justifica.

Aquesta no és la primera vegada que l'Ajuntament d'Inca requereix a Tomeu Sáez el tancament de la seva activitat. Però sí el primer cop que disposen d'una autorització judicial per enretirar la ferralla acumulada en aquest sòl rústic.

Els veïnats se'n van queixant des de fa estona, perquè «conviure amb la ferralla no resulta d'allò més agradable». «El veí que denuncià l'activitat irregular que Sáez realitzava en aquest terreny va vendre la seva finca perquè patia del cor, i contínuament s'enfadava amb ell. La persona que va comprar la casa ara ja la vol vendre, no ho aguanten», explicava un dels propietaris de la vora.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.