cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

Fageda aprova el plec de condicions de l'ORA, malgrat l'informe del secretari

El document del màxim funcionari alertava dels perills de cedir la vigilància

Els regidors del Partit Popular a l'Ajuntament de Palma aplicaren ahir la tècnica de la «piconadora», avalada per la seva majoria absoluta en el consistori, per aprovar el plec de condicions d'adjudicació de l'ORA.

El batle de Palma, Joan Fageda, destacà després de la sessió plenària que l'aprovació del plec era urgent per mor del venciment del termini de vigència de la concessió anterior. Realment el que preocupava era l'entrada en funcionament de la nova Llei de Contractes Públics, que considera que aquestes adjudicacions tan sols es podran fer per dos anys, prorrogables per dos mes, en lloc dels quatre, prorrogables, aprovats en el debat d'ahir.

Debat que va ser ben agre, ja que en l'apartat 7 del plec s'esmenta que el personal de vigilància serà «deixat per la Policia local. Però l'Ajuntament mitjançant resolució o acord de l'òrgan municipal competent, podrà disposar l'assumpció del servei de vigilància per part de l'adjudicatari, bé amb caràcter general o de forma progressiva».

Aquesta clàusula motivà que el regidor nacionalista Biel Barceló es remetés a l'informe de Secretaria del setembre de 1993, en el qual s'ementava que considerava viable la gestió indirecta de l'ORA «sempre que l'objecte de concessió es limiti a l'enunciat abans ressenyat, i no impliqui serveis que suposin exercici d'autoritat que sols podran ser exercits per gestió directa. En el cas que estudiam, la potestat sancionadora de les infraccions a les normes de l'ORA, que serà a través dels auxiliars de la Policia Local, i amb el procediment sancionador i potestat de l'autoritat municipal per imposar multes que procedeixin».

El secretari de la corporació va intervenir dient que aquest informe era totalment vigent. Per aquest motiu els nacionalistes varen demanar la retirada de la proposta, per manca de garanties jurídiques, proposta que no s'acceptà.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.