algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

L'oposició demana a Cort que creï una targeta amb descomptes per a turistes

La proposta la féu el PSM i es basa en els models existents arreu de tot Europa

El grup municipal del PSM a l'Ajuntament de Palma vol que Cort desenvolupi un sistema d'abonaments per als distints serveis municipals que fan servir els turistes amb la creació d'una nova targeta en suport cartó de venda a les oficines d'informació turística i en els propis autobusos.

Així ho expressà el regidor Biel Barceló, qui explicà que «davant la desaparició del bonobús per a no residents, el PSM-Entesa Nacionalista proposarà en el Consell d'Administració de l'EMT la creació d'una targeta que serveixi per als nostres visitants i que integri el transport públic tant de l'EMT com a través d'un conveni, dels Serveis Ferroviaris de Mallorca i del Tren de Sóller». Segons els nacionalistes l'abonament proposat per Cort podria incloure l'entrada a la Fundació Pilar i Joan Miró i al castell de Bellver, i l'entrada o descomptes per altres llocs d'interès de Palma o de l'Illa en general».

Barceló explicà que aquest model es pot copiar de molts de models ja existents en altres indrets turístics del món. Així s'ha de destacar la Lisboa Card, que inclou circular gratis en tren, metro, bus, tramvia, entrada a museus i monuments i descomptes en algunes botigues. Serveix durant un, dos, o tres dies i per tres dies costa 3.450 pessetes; Paris visite, que serveix per viatjar per la xarxa de transports de la ciutat: metro, bus i tren. Té una durada d'un a cinc dies i costa entre 2.375 pessetes i les 9.230; Carta Integrata Settimanale, per viatjar gratis en el bus, metro i tren de Roma. Una setmana costa 2.100 pessetes; la Copenhaguen Card, que serveix per al bus, el tren, els museus i descomptes en el passeig pel canal amb una durada d'un, dos o tres dies i un cost màxim de 7.440 pessetes; la Praga Card, que permet viatjar a la xarxa de metro, bus i tramvies, a més d'entrada a museus i monuments. Val per tres dies i costa 2.550 pessetes o la Vienna Card, apta per a la xarxa de metro, bus o tramvia i que fa descomptes en llocs d'interès turístic i entrada en teatres, per 2.200 pessetes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.