algo de nubes
  • Màx: 19.17°
  • Mín: 9.02°
19°

Aquest mes la vall acull la celebració de la Diada Meteorològica Mundial

Se celebra al Convent, que fa 50 anys que envia dades del temps

L'Institut Nacional de Meteorologia i el Centre Meteorològic Territorial de Balears han decidit enguany celebrar el Dia Meteorològic Mundial a la ciutat de Sóller, coincidint amb el 50è aniversari de l'Organització Meteorològica Mundial i també, precisament, amb els 50 anys continuats d'aportació de dades pluviomètriques de l'estació meteorològica situada al convent dels Sagrats Cors, lloc on se celebrarà l'acte el proper dia 23 de març.

D'altra banda també serà un solleric, l'acadèmic i meteoròleg Miquel Ballester i Cruelles, l'encarregat de dur a terme aquest dia la tradicional dissertació que enguany tractarà precisament del primer mig segle d'existència de l'esmentat organisme internacional.

Cal recordar que Ballester ha estat catedràtic de Física de l'Aire, cap de l'Oficina Central de l'antic Servei Meteorològic Nacional, representant a l'ONU de la màxima entitat mundial de meteorologia i és professor emèrit de la Universitat Complutense. Tot plegat, Ballester ha manifestat la seva gran satisfacció per la celebració d'aquesta Diada a la seva ciutat natal, una ciutat que tradicionalment ha col·laborat de forma continuada i constant amb l'enviament de dades termo-pluviomètiques de la Vall a través de les estacions del Convent, de sa Vinyassa, dels Marroigs i d'altres ja desaparegudes com la del far del cap Gros, de Son Torrella i d'altres. Com ja és tradicional, la celebració del Dia Meteorològic Mundial serveix per reconèixer als col·laboradors de l'Institut els serveis prestats amb la seva aportació de dades meteorològiques al llarg dels anys.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.