algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
10°

Fageda demana a Antich que derogui el nou decret autonòmic de protocol

El mestre de cerimònies, Pau Mateu, diu que desapareix la figura d'amfitrió

El batle de Palma, Joan Fageda, en nom de l'Ajuntament, ha requerit el Govern balear, a través del seu president, Francesc Antich, perquè derogui parcialment el decret de protocol del 24 de desembre que regula el règim de precedències dels càrrecs i institucions públiques de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. La proposta de Fageda afecta els articles 1, 4, 5, 7.9, 11.2 i la seva disposició final. Així es va acordar en el decurs de la Comissió de Govern de la institució, celebrada ahir al matí.

El requeriment de Cort és la passa prèvia al recurs contenciós administratiu. Segons consta a la llei que regula la jurisdicció contenciosa administrativa, el requeriment es recomana per tal d'evitar un enfrontament institucional. Segons els informes que acompanyen la resolució de la Comissió de Govern «des de l'òptica jurídica el reglament esmentat (el decret de protocol) regula, a més del protocol en els actes de la Comunitat Autònoma, tots aquells actes organitzats pels municipis, la qual cosa pot suposar una invasió de les competències municipals o almenys de l'autonomia municipal segons recull la Constitució».

L'informe del mestre de cerimònies de l'Ajuntament de Palma, Pau Mateu, fa incidència en molts d'aspectes del decret. Però és en l'article número 5 en què s'han carregat més les tintes, ja que «amb l'aplicació d'aquest article desapareixeria pràcticament la figura de l'amfitrió». De fet, aquest article 5 preveu que els batles o els presidents de les altres institucions hauran de cedir la presidència dels actes organitzats per les seves institucions al president de l'Executiu balear si aquest hi és present.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.