nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
16°

Cort cerca un solar de 10.000 metres per fer-hi un nou parc central de Bombers

El CIM els dóna 35 milions per fer els serveis als municipis limítrofs amb Palma

La regidoria de protecció Ciutadana de l'Ajuntament de Palma, presidida per José Manuel Sierra, està cercant un solar de més de 10.000 metres quadrats al costat de la via de cintura per instal·lar-hi el futur nou parc de Bombers central de Palma. Així ho va manifestar en una presentació del projecte als mitjans de comunicació el regidor de l'àrea, José Manuel Sierra, i el cap dels Bombers de Palma, Guillem García Pol.

Aquest serà el projecte estrella del departament de Bombers en el decurs d'aquesta legislatura. Segons explicà García Pol, la intenció del seu departament és «cercar solars que estiguin qualificats en el Pla General d'Ordenació Urbana com a de serveis», per tal d'evitar endarrerir la instal·lació en aquest indret per mor d'haver de solucionar problemes de canvis d'usos.

Les noves instal·lacions dels Bombers hauran d'incorporar un espai tancat per tal que els funcionaris puguin fer les seves pràctiques i entrenaments amb foc real de forma que no pugui resultar afectada cap instal·lació exterior. A més a més, aquest espai interior també permetria disposar d'un sistema que pogués recuperar l'aigua o les escumes emprades en el decurs de les pràctiques dels agents.

En un altre ordre de coses, s'ha de destacar que els Bombers han arribat a un acord amb el Consell Insular de Mallorca per tal de desenvolupar la primera intervenció en els municipis limítrofs amb el de Palma. En aquests moments el servei ja es realitzava, però de franc. En virtut del nou conveni, les tasques dels Bombers de Palma li costaran al Consell 35 milions de pessetes anuals que serviran per mantenir un cos de guàrdia 24 hores al dia durant tot l'any, format per vuit homes i una autobomba.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.