muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 14°
15°

L'EMT aprovà l'expedient de regulació que prejubila 27 treballadors i n'afecta 67

Cobraran el 80 per cent del sou fins als seixanta-cinc anys

El comitè d'empresa de l'EMT ha aprovat per majoria absoluta (7 dels 13 vots possibles) l'expedient de regulació de feina proposat per l'empresa i que se saldarà amb 27 treballadors prejubilats que cobraran el 80% del seu sou fins als 65 anys i que continuaran cotitzant al 100% a la Seguretat Social també fins que arribin a aquesta edat.

L'acord definitiu del comitè d'empresa va ser presentat ahir als mitjans de comunicació per part del president de l'empresa municipal de transports, Pedro Àlvarez, qui explicà que «era una necessitat de l'Ajuntament de Palma reestructurar l'empresa sense que costàs més doblers als ciutadans de Palma per poder oferir una millora en la gestió i per oferir més qualitat als nostres serveis».

L'expedient de regulació de feina ha afectat un total de 67 treballadors dels més de 470 de què disposa l'empresa, denou dels quals han estat reconvertits com a conductors.

Segons Àlvarez "que va aprofitar l'avinentesa per assegurar que l'empresa ha augmentat un 13% el nombre de passatgers que transporta diàriament des del mes de novembre" la regulació de feina obeeix a tres fets molt importants: «El nostre percentatge de personal administratiu era dels més alts de tot l'Estat; el d'inspectors també i el percentatge de conductors era un dels més baixos».

El president de l'EMT va dir que les necessitats reals de l'empresa són tenir més conductors i que per tant l'expedient sols ha afectat el personal d'administració.

Així mateix també va agrair la col·laboració dels sindicats «tant si han firmat l'acord com si no» i de l'oposició «que ha entès el projecte i la seva viabilitat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.