«Una operació mediàtica orquestrada»

El PSOE de Calvià diu que el PP utilitza el terme «com a ariet contra el Pacte de Progrés»

TW
0

El PSOE de Calvià ha convertit el nou Son Vida construït a Son Font en «una operació per fer mal al Consell de Mallorca i al Govern del Pacte de Progrés utilitzant l'Ajuntament de Calvià i els interessos dels calvianers». Així mateix, la gent de Margarita Nájera afirma que «es desmenteixen de manera rotunda els arguments fal·laços utilitzats i revelen els mesquins interessos que amaguen i l'operació mediàtica orquestrada».

El primer tinent de batle de Calvià, Manuel Suárez, i el secretari general del PSIB, Andreu Crespí, que oferiren una conferència de premsa ahir a Palma, culparen el Partit Popular i la campanya mediàtica del problema de Son Font, i indicaren que «si pretenen, tal com vol Jaume Matas, que el Pacte de Progrés es trenqui per Calvià, no ho aconseguiran».

Així mateix, el PSOE de Calvià atacà el PP perquè havia declarat d'interès social Son Font el 1987, encara que no aportà cap document que ho demostri fefaentment, i que l'equip de govern socialista no havia tingut altre remei que concedir les llicències. Però l'aleshores conseller Jeroni Sáiz afirmà que ell no va concedir cap declaració d'interès social per a Son Font, «ja que només es podien atorgar per a projectes concrets, com l'explotació d'una font però no de les parcel·les, que sí tingueren autorització prèvia».

No obstant això, segons Suárez, va ser aquesta concessió la que impedí actuar a l'Ajuntament de Calvià. Suárez també es mostrà sorprès pel fet que «el PP concedís els permisos l'any 1987 i ara critiqui que hi hagi construccions».

El que no va dir Suárez va ser que el 1998 el PSOE de Calvià (en el poder des del 1983) intentà la declaració d'interès social d'un camp de golf a la finca de Son Sastre, que fa partió amb Son Font, és del mateix propietari (Carles Alabern Montis) i també forma part de la serra de Tramuntana. Juntament amb el camp de golf, el PSOE de Calvià permetia la construcció de 225 xalets i un hotel de cinc estrelles. El projecte va sortir a exposició pública i només feren marxa enrere quan els ecologistes hi presentaren al·legacions. La tinent de batle d'Urbanisme era l'actual batlessa, Margarita Nájera.