algo de nubes
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 6.73°

Els sectors durs de la Policia Local promouen una vaga contra Cort

El malestar en el Cos es tradueix en passivitat i menfotisme en els serveis

57448
Els policies consenten que els joves circulin sense casc per protestar.

Els sectors més durs de la Policia Local de Palma estan movent peces per tal de promoure una vaga del cos policíac contra l'Ajuntament. El malestar amb Cort ha arribat a un extrem tal que el menfotisme policíac viscut en les darreres setmanes, i caracteritzat per la permissivitat de la circulació de motorets amb escapament lliure i amb conductors que menen fora casc, es pot traduir en mobilitzacions molt més dures i intenses si les posicions d'aquest sector finalment s'imposen.

Segons fonts de tota solvència, els dos aspectes que més coïssor han provocat entre els agents són els retards en els cobraments de les hores extra i la mala organització dels torns de treball. Tot i que l'Ajuntament ha aprovat una modificació del pressupost per tal de pagar les hores extra endarrerides, el sindicat UGT va denunciar fa tan sols dos dies que les que es facin des del mes de setembre i fins a final d'any quedaran impagades perquè no hi ha cap partida pressupostada per cobrir-les.

L'Ajuntament de Palma deu en aquest moment més de quaranta milions de pessetes en hores extra als policies locals. L'actual sistema de torns no ajuda que es pugui reduir el nombre d'hores extra que fan els treballadors de la Policia. Ara per ara, cada torn és de set hores, amb la qual cosa queden tres hores al dia sense cobrir. Aquest romanent d'hores diàries s'ha de cobrir mitjançant les extra.

Però aquests dos punts no són els únics que indignen els agents. El tracte de favor que reben alguns membres del cos també provoca les crítiques dels més joves. La segona destinació "que és la fórmula amb la qual es recol·loquen els agents que ja no poden estar als carrers" es fa servir per atorgar llocs de privilegi a determinats agents.

El cotxe del batle ja ha rebut

Una de les proves més clares que existeix un gran malestar de la Policia Local de Palma amb el consistori municipal de Palma és que el cotxe del batle ja ha rebut. Fins fa aproximadament sis mesos, el cotxe oficial dormia a les instal·lacions de Sant Ferran vigilat pels municipals. Un bon dia, el xofer que va anar a cercar el vehicle de Fageda va trobar que sobre el capot havien aparegut nombrosos ous esclafats. No va ser l'única sorpresa del dia, perquè dins del vehicle i sobre la tapisseria dels seients es varen trobar restes d'humitat provinents d'orina. Ara el vehicle ja no dorm a les instal·lacions de la Policia Municipal al quarter de Sant Ferran, on teòricament el vigilaven. I és que el conflicte entre agents de l'autoritat i Cort ve de lluny i es torna agre a mesura que passen els dies. Per cert, ara l'Audi A6 del batle dorm al parc de la Mar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.