algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Cort construirà quatre mil noves places d'aparcament a Palma

L'objectiu de l'Ajuntament és potenciar-ne la compra per part dels ciutadans

67434
Els problemes de circulació i aparcament són cabdals a la ciutat.

L'Ajuntament de Palma ja ha encarregat els estudis previs a la creació d'un total de quatre mil aparcaments a Palma en el decurs de la propera legislatura. El projecte encomanat pel regidor d'infraestructures, José María Rodríguez, permetrà saber amb certesa quines són les barriades que compten amb una major densitat d'automòbils en els seus carrers. «El que ens interessa no són aparcaments en zones on els vehicles esdevenen flotants, sinó en els llocs on hi ha problemes per als residents de les barriades».

L'estudi diagnòstic de la ciutat permetrà saber quines són les zones més necessitades d'aparcaments de Palma i solucionar els seus problemes. Una vegada que l'estudi estigui fet, l'Ajuntament traurà a concurs tots aquests pàrquings i aquells pels quals no opti cap empresa privada seran construïts per iniciativa municipal. «Si fa falta que facem aparcaments en un determinat punt de la ciutat els farem, independement de la seva rendabilitat. Hem de donar solucions a aquest problema».

Aquests aparcaments comptaran amb dues àrees, una que serà de propietat particular i una altra per als automòbils en trànsit. El que es pretén és estimular les compres per part dels propietaris que habitin allà on es construeixin les noves infraestructures, i en aquest sentit es faran campanyes de conscienciació de la població palmesana.

Amb mesures similars el que es pretén per damunt de tot és intentar reduir el trànsit en el centre històric de Palma, per tal de potenciar la seva progressiva habilitació per a vianants. «El que no farem serà rehabilitar els nostres monuments i el nostre centre per posar-hi cotxes a sobre», assegurà Rodríguez.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.