algo de nubes
  • Màx: 13.38°
  • Mín: 7.77°
12°

Els ecologistes s'adrecen al nou equip de govern perquè torni enrere la parcel·lació de Son Grua

La Comissió de Govern donà permís per dividir aquesta possessió en quatre finques

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Natura (GOB) ha presentat un recurs contra la parcel·lació de la possessió de Son Grua que, el mes de març passat, aprovà en Comissió de Govern l'Ajuntament de Pollença.

En concret s'aprovà segregar la finca de Son Grua, que s'ubica entre Pollença i Lluc, en quatre parcel·les. Aquesta possessió encara ara és afectada per la Llei d'Espais Naturals amb la categoria d'Àrea Rural d'Interès Paisatgístic, a més està qualificada com a sòl no urbanitzable al Pla General d'Ordenació Urbana de Pollença i sòl rústic protegit d'acord amb la Llei del Sòl Rústic i les Directrius d'Ordenació del Territori (DOT).

Per això mateix, davant aquesta nova parcel·lació, ahir el GOB presentà a l'Ajuntament un recurs de reposició en considerar que «l'acord del Consistori pollencí no està ajustat a dret». Segons els ecologistes, «aquesta parcel·lació respon clarament a interessos immobiliaris amb la qual cosa contradiu la normativa vigent». De fet, en el recurs de reposició els ecologistes insisteixen a dir que «aquesta parcel·lació no respon a interès agrícola, ni ramader i forestal, ni molt manco de tipus conservacionista». El GOB justifica aquesta afirmació al·legant que la zona afectada per la primera i segona parcel·lació constitueixen una àrea on predomina l'agricultura de secà, la tercera parcel·la és una garriga i la quarta està coberta en les seves tres quartes parts per zona arborada (alzines, pins, ullastres, així com pel sotabosc característic).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.