muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 9.56°
13°

El Govern paralitza la construcció del camp de golf eivissenc de cala d'Hort

La consellera de Medi Ambient ordena la protecció cautelar de tota la zona

El Govern ja ha adoptat la primera mesura contra la construcció de més camps de golf a les Illes. La Conselleria de Medi Ambient ordenà ahir la protecció cautelar de cala d'Hort, al municipi eivissenc de Sant Josep, i la iniciació del Pla d'Ordenació de Recursos Naturals de la zona.

La consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, signà ahir l'ordre emparant-se a l'article 2 de la Llei estatal 4/1989 de Conservació d'Espais Naturals i de la Flora i Fauna Silvestres. L'article fixa que la protecció de la varietat, singularitat i bellesa dels ecosistemes i del paisatge són un dret bàsic a garantir per les administracions públiques.

D'aquesta manera se suspèn temporalment el conflicte que dimarts passat enfrontà els ecologistes amb els propietaris dels terrenys on havia de construir-se el camp de golf de Cala d'Hort, en intentar l'empresa promotora, Dorint Hoteles, fer efectiva la llicència d'obres que havia estat aprovada per l'Ajuntament de Sant Josep una setmana abans de les passades eleccions. Fou la presidenta del Consell Insular d'Eivissa i Formentera, Pilar Costa, qui demanà els informes a les assesories jurídiques del Govern i també al catedràtic de la UIB, Avel·lí Blasco, per tal d'adoptar una decisió sobre el conflicte.

Els membres de les associacions de defensa de la natura i de la plataforma contrària a la construcció del camp de golf es varen encadenar a les màquines quan començaren a remoure les terres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.