algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
14°

El nou Govern s'estrena amb una crida a l'ètica i a la netedat política

Els consellers prengueren possessió ahir dels càrrecs i es posaren a fer feina

92634
El nou Executiu considera essencial la cohesió del tots els membres. | J. R.

Immediatament després que prometessin el càrrec Francesc Antich exhortà el nou govern a mantenir l'ètica «dels principis i de la responsabilitat per les conseqüències en l'aplicació d'aquests principis. A continuació se hi hagué un berenar de celebració als jardins de la Llonja i, immediatament després, els consellers es reuniren en el seu primer consell de Govern. L'ordre del dia consistí bàsicament en el nomenament dels directors generals i dels càrrecs de confiança. Així mateix s'aprova la remissió al Parlament balear de la reforma de la Llei de Règim Jurídic per adaptar-la al nou Estatut i poder dotar de cartera a les conselleres que encara no en tenen assignada.

D'aquests acords, en donà compte Francesc Antich acompanyat del cap del seu gabinet, Damià Cànoves. El president de les Illes Balears notificà a la premsa que una de les prioritats que s'havia marcat l'executiu era posar en marxa la preparació dels pressuposts. Així mateix informà que el seu antecessor al càrrec, Jaume Matas no havia tingut cap contacte amb ell per als traspàs de poders i que «no havia trobat cap paper» als despatxos de presidència. «He trobat la taula del president ben neta», digué Antich, que afegí: «Això no té perquè ser dolent».

Tornant al discurs amb que el president saludà la pressa de possessió dels nous consellers, Antich hi volgué «donar fe no tan sols de la seva solvència política, sinó també de l'entusiasme i de la passió que acompanyaran les seves actuacions. Passió per la tasca de govern, passió pel país, passió per les idees i passió per les persones», que ha d'«estar a la mateixa alçada», de la il·lusió manifestada per la ciutadania.

Antich els recordà que «per afrontar aquest repte colossal, hem de fer servir la tenacitat en la feina, però també la modèstia; les conviccions, però també el diàleg i la participació; la voluntat d'assolir els objectius programàtics, però també la transparència i l'equanimitat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.