muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 16°
20°

L'abocador de sa Figuera torna a ser ple de restes tot i haver estat clausurat

Deixalles Sóller es veu desbordada per la gran quantitat de materials sense seleccionar que hi arriben

Ja fa quasi dos anys que l'abocador de Sóller, situat vora el camí de sa Figuera, va ser clausurat oficialment pel Consell Insular de Mallorca. Amb molta feina i doblers públics l'abocador va ser buidat totalment i tancat de reixa i es va anunciar que començaria un procés de restauració, procés que havia de culminar amb la restitució paisatgística de la zona, amb vegetació autòctona i oliveres.

A més, des de fa poc més d'un any, la Fundació Deixalles es fa càrrec de la recepció selectiva de voluminosos al propi abocador i hi ha una persona encarregada de dur a terme aquestes tasques i un ampli horari d'atenció al públic.

Però sembla que la capacitat productora de deixalles dels sollerics ha sobrepassat les previsions i la capacitat de l'entitat que gestiona l'abocador, fet que ha ocasionat que aquest es trobi altra vegada completament saturat de matalassos, ferralla, fusta tractada amb productes químics i moltes altres restes de tot tipus.

Aquesta situació ha estat comprovada ja per la regidoria de Medi Ambient, al capdavant de la qual hi ha el regidor Onofre Bisbal. Segons Bisbal, el problema principal és que el que arriba a sa Figuera ho fa sense cap tipus de selecció prèvia, la qual cosa dificulta en gran mesura la feina de Deixalles Sóller fins al punt que no es pot assumir ni tractar tot el que allà es du. El segon problema important és que, molta gent, no respecta els horaris i deixa allà materials de tot tipus, a vegades materials no reciclables, a qualsevol hora del dia o de la nit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.