algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 21°
28°

Sampol: «Som un partit mallorquí i és irrenunciable estar en el govern del CIM»

El candidat del PSM diu que l'acord passa per impedir que UM controli la institució

El candidat del PSM, Pere Sampol, afirmà ahir que la possiblilitat d'un pacte de centreesquerra que governi les Balears i Mallorca passa «de manera irrenunciable» perquè «el PSM participi en el disseny i en el govern del Consell Insular amb UM. Totes les altres qüestions es poden negociar. Aquesta no».

Pere Sampol estava perfectament assabentat a les deu del vespre d'ahir de l'entesa a què havien arribat Unió Mallorquina i el PSIB-PSOE. Davant aquest fet, indicà que «l'únic que passa és que ara hauran de negociar amb el PSM. No hi ha res més. I pens que ho hauran de fer. De fet, en la darrera reunió que hem mantingut amb els socialistes s'han acostat moltes posicions».

Per tant, passades les deu del vespre d'ahir el veritable punt de dissensió es trobava en el CIM. Mentre PSIB-PSOE i Esquerra Unida accepten un Govern monocolor d'UM presidint la institució insular (el mateix que ofereix el PP a Munar), el PSM no hi està d'acord. Així, Sampol detacà que «som un partit mallorquí, i per tant no podem renunciar al Govern de Mallorca. Si formacions estatalistes com el PSOE o EU ho fan, és un problema seu. Nosaltres no podem».

Respecte de les seves reivindicacions per passar a formar part del Govern balear presidit per Francesc Antich, Sampol indicà que «nosaltres hem posat sobre la taula quatre o cinc conselleries. Però ha de quedar molt clar que són negociables. Pel que fa a tot allò que afecta el Govern balear, es pot parlar i discutir dels punts que es vulguin, però no del CIM. Per aquí no hi passam».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.