lluvia ligera
  • Màx: 24°
  • Mín: 21°
21°

El CIM edita un llibre perquè polítics i empresaris no destrossin l'idioma

«La llengua catalana a Mallorca» vol ser una eina de consulta pràctica

Els polítics i els empresaris ja tenen a les seves mans una eina per evitar la destrossa de la llengua catalana. La Comissió de Cultura i Patrimoni Històric del Consell de Mallorca ha editat La llengua catalana a Mallorca, propostes per a l'ús públic d'Antoni Alomar, Gabriel Bibiloni, Jaume Corbera i Joan Melià, un petit estudi gramàtic i lèxic fonamental que, com si fos un manual d'estil, permetrà als usuaris millorar la qualitat de la llengua que empren en les seves intervencions públiques.

El llibre sorgeix arran de la proposta que féu en sessió plenària del Parlament el diputat Damià Pons i Pons (PSOE) que es creàs una eina per contribuir a millorar l'expressió oral i lingüística dels polítics de la comunitat. Per això l'àrea de Cultura ha editat aquesta obra. Els dos mil exemplars de l'edició seran repartits a consellers i diputats, empresaris i mitjans de comunicació a més d'estar a l'abast del ciutadà. El màxim responsable de Cultura, Damià Pons i Pons (PSM), explicà que «aquesta és una eina pràctica per millorar la qualitat dels usos públics de la llengua catalana a Mallorca. La normalització lingüística no sols ha de vincular-se al creixement social de la llengua, a l'augment del nombre de parlants, sinó que ha de tenir molt a veure amb la millora dels usos que fa la gent d'aquesta llengua».

De la seva part, els autors del llibre asseguraren que el nivell dels discursos parlamentaris ha millorat «tot i que hi ha moltes diferències entre uns parlamentaris i uns altres». Damià Pons va manifestar que «s'ha de dir que tots els parlamentaris que actualment fan els seus discursos en castellà els podrien fer en català amb un grau de correcció acceptable. Si no ho fan és perquè no volen».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.