algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

La visita del tinent de batle siberià ferma els llaços entre Tomsk i Mallorca

Enguany algunes famílies mallorquines acolliran 75 infants de la ciutat russa

La visita d'Alexander M. Dronnikov, tinent de batle de la ciutat siberiana de Tomsk (Rússia) per la comarca de Migjorn-Llevant, ha tingut com a principal objectiu fermar els llaços humans entre aquesta ciutat i l'Organització No Governamental (ONG) mallorquina i amb seu a Campos Infants del Món.

La dignificació del col·lectiu infantil de la ciutat soviètica de Tomsk, és la lluita que manté Infants del Món i la ciutat que representa Alexander M. Dronnikov, que va visitar alguns dels punts més emblemàtics de la ciutat de Manacor, ahir matí.

El tinent de batle siberià, que ha de ser a Palma durant una setmana, posà de manifest que «aquest viatge servirà per millorar, encara més, els resultats de la col·laboració humanitària que mantenim amb l'ONG mallorquina des de l'any 1995, en aquest període tan difícil pels nostres ciutadans».

Enguany s'esperen un total de 75 nins de diferents orfanats de Tomsk que seran acollits per 73 famílies illenques. Dos dels infants han de ser intervinguts quirúrgicament ja que pateixen hemofília B. La resta passaran un estiu en condicions dignes, al costat de calor familiar i gaudiran d'un bon clima «sobretot aquells que estan afectats d'asma».

La crisi econòmica que viu Rússia afecta la situació de la major part de les famílies de Tomsk, en especial aquelles que tenen fills afectats d'alguna malaltia. La situació es veu agreujada per les condicions climàtiques adverses. Encara que aquesta ciutat gaudeix d'una indústria i un nivell tecnològic elevat, axí com un campus universitari novedós, pateix la conjuntura adversa dels últims temps.

Per tot això, el tinent de batle es va mostrar esperançat davant «el suport rebut per les famílies mallorquines que sense ànims de lucre han acollit els malmesos infants».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.