cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
17°

Veïns sense Fronteres envia 30 tones d'ajuda humanitària als burundesos

Es tracta de refugiats i desplaçats que es troben als camps de Tanzània

Un total de trenta metres cúbics d'ajuda humanitària va sortir ahir en direcció a Tanzània. L'Organització no Governamental Veïns sense Fronteres va carregar ahir el fruit de la seva campanya de sensibilització i recollida en favor dels refugiats burundesos del país i va iniciar d'aquesta manera un periple que farà arribar el material a lloc abans del 15 de juliol.

Veïns sense Fronteres ha recollit 4.400 parells de sabates noves que han estat donats per l'empresa Llabrés Feliu valorats en 8.800.000 pessetes; 3.280 peces de roba d'infant, de dona i d'home aportades per particulars i valorades en 3.355.000 pessetes; 110 motxilles escolars donades per la Impremta de Muro valorades en 275.000 pessetes; material esportiu aportat pel Consell Insular de Mallorca valorat en 200.000 pessetes; medicaments aportats pel Parlament de les Illes Balears per 100.000 pessetes; documentació en francès i anglès sobre drets humans per fotocopiar i distribuir com a material didàctic en els col·legis de secundària; tres màquines d'escriure, sis bicicletes i llavors per a la sembra.

Així mateix, l'organització Veïns sense Fronteres ha rebut tres aportacions per a les despeses de l'enviament: el fons mallorquí de solidaritat ha aportat 652.000 pessetes, la Conselleria de Presidència del Govern balear, 200.000, i Llabrés Feliu, unes altres 200.000. La resta dels costs de noliejar l'enviament serà finançat amb fons propis de Veïns sense Fronteres.

El president de l'ONG mallorquina, Jaume Obrador, va dir que «malauradament el conflicte dels Grans Llacs africans continua sense resoldre's i encara són moltes les víctimes que corren el perill de ser oblidades pel silenci internacional, com és el cas dels refugiats burundesos instal·lats en els camps de Mtabira i Muyovozi de la regió tanzanesa de Kigoma, que no tan sols no han pogut tornar a casa seva, sinó que el seu nombre continua augmentant cada dia. A més, quan els refugiats puguin retornar a casa es trobaran que tota la frontera de Tanzània amb Burundi està minada per l'Exèrcit burundès amb mines antipersonals».

Els oblidats?
La immediatesa periodística obliga a deixar uns morts i substituir-los per uns altres. És el ritme de la vida i de la notícia. Ens interessen molt més uns centenars de morts a Kosovo o una dotzena a França que no uns milenars a Burundi. Aquells morts varen tenir el seu moment, ara ja són caducs. Ara ja tenen substituts a les planes dels diaris. Hi ha morts més propers i més frescs. Per sort hi ha ONG que continuen fent projectes a llarg termini i que no s'obliden de les situacions que han conegut, dels projectes que han començat en una terra on el nom dels pobles és impronunciable i té menys «ic», «gorica» o «oldje». És una veritable sort que hi hagi gent que cregui en el que fa i que no s'oblidi d'altres llocs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.