algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
28°

La sentència de Llucalcari s'ha d'acatar esbucant els quatre xalets, diu el GOB

Els ecologistes afirmen que la defensa del municipi «no té ni cap ni peus»

La pretensió de l'Ajuntament de Deià i el seu advocat, Eduardo García de Enterria, d'evitar l'esbucament dels xalets de Llucalcari al·legant l'aprovació d'un pla especial que legalitza les obres «no té ni cap ni peus», segons va afirmar ahir el GOB. Miquel Àngel March, portaveu de l'agrupació ecologista, va afirmar que «la sentència del Tribunal Suprem que rebutja el recurs de cassació interposat pels promotors i per l'Ajuntament no deixa cap tipus de dubtes» i titllà de «barbaritat» la darrera argumentació de l'Ajuntament de Deià.

Segons el GOB, la resolució acordada pel Tribunal Superior de Justícia de les Balears deixa clar que la sentència de Llucalcari «únicament s'acata esbucant els quatre xalets». En aquests sentit, els ecologistes es demanen «quin sentit té que l'Ajuntament de Deià pretengui legalitzar unes cases que tenen les llicències anul·lades per sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Balears, del Tribunal Suprem i del Constitucional, i que a més tenen ordre de demolició i de restitució del paisatge al seu estat original».

L'organització, que defensa els valors naturalístics de les Illes, recordà que l'any 1972 i mitjançant un Decret del Govern espanyol, una part de la serra de Tramuntana es declarà Paratge Pintoresc. Quan entra en vigor la Llei de patrimoni espanyol, l'any 1985, aquest Paratge Pintoresc es reconvertí en Bé d'Interès Cultural (BIC), gaudint així de la protecció que li atorga la nova normativa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.