algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
25°

Balears Solidària recull tres tones de menjar i roba per dur a Kosovo

El Casal de Joves Central ha fet de centre coordinador de l'acció solidària

La pila de roba ja no arriba fins al sostre. Fa un parell de dies que varen venir els de l'ONG Balears Solidària i se l'enduguren a un magatzem de Santa Maria cedit per l'Ajuntament. Però així mateix n'hi torna a haver un bon caramull. Segur que quan arribi als camps de refugiats de Montenegro no farà gaire falta, perquè la gran majoria és roba d'hivern. Però a partir del mes d'octubre els ciutadans albanesokosovars que es beneficiïn de la solidaritat mallorquina ho agrairan ben molt. Hi fa un fred que pela, al mig de les runes.

El Casal de Joves Central ha cedit bona part del seu espai al hall d'entrada perquè els mallorquins puguin mostrar la seva solidaritat. Els beneficiaris són les víctimes de la guerra que s'ha escolat gràcies a la televisió fins a les nostres cases. Kosovo és ara mateix el més conegut dels conflictes gràcies als mitjans de comunicació. Això fa que totes les accions de solidaritat relacionades amb aquesta regió Sèrbia tenguin un gran èxit.

«És vera. A nosaltres mateixos ens ha sorprès la resposta de la gent. Ens han enviat una gran quantitat de material i ara ens toca a nosaltres traslladar-lo cap al camp de refugiats de Montenegro». Les paraules corresponen a Antonin, portaveu de l'ONG Balears Solidària i una de les organitzadores de la recollida de material.

Fa dos mesos que aquesta jove entitat va decidir muntar un projecte d'urgència d'ajuda als refugiats kosovars desplaçats. Per això varen iniciar la recollida de material per a la població que ha hagut de patir l'èxode. Els milers de persones que es troben als camps de Macedònia, Montenegro i Albània accepten de tot, des de roba fins a menjar passant per medicaments de tot tipus. «Tot serveix allà, no ens hem d'enganar. I si no serveix servirà més endavant». La tornada dels refugiats a les seves cases es veurà complicada per la manca de tots els productes de primera necessitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.