algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 18°
18°

L'accés directe al centre ja és una realitat

La prolongació del carrer de Cetre ha estat un projecte esperat durant més de vint anys

Aquests dies les màquines han acabat de deixar totalment lliure el pas entre el carrer de la Mar i la Calatrava, que és el mateix que dir que els cotxes, només amb una petita modificació circulatòria i la pavimentació de 200 metres del nou vial, podran accedir directament des de la carretera del desviament fins als aparcaments del centre, evitant el trànsit i els carrers estrets del nucli urbà.

Aquest fet ha estat una vella aspiració de la ciutat però no ha estat fins al final d'aquesta legislatura que s'ha pogut dur a terme, gràcies a la compra i a la demolició de can Pollença (una casa que barrava el pas) i a l'adquisició d'horts a la zona de l'hort de ses Ties.

Però la recent obertura del vial del carrer de Cetre representa quelcom més per a Sóller que una simple millora de la circulació. Com és sabut el nou accés servirà per desenvolupar urbanísticament una part de la ciutat, molt propera al centre però que fins ara es trobava ofegada. Així, part dels terrenys confrontants amb el nou vial seran urbans i a la vegada es podrà també urbanitzar la zona de la Calatrava, amb la construcció de la nova residència de gent major així com desenvolupar els terrenys de la Solidez com a nou centre neuràlgic del poble.

Ara ja es pot veure un canvi radical a la zona on ja hi ha gent que hi passa a peu i també alguns cotxes, a causa del temps que s'avança, tot i que encara no està pavimentat.

Fins i tot el tren de Sóller ha anunciat que construirà una parada de tramvia en aquest punt aprofitant que el vial travessa la via, possibilitant que els visitants que accedeixin directament a l'aparcament puguin també agafar el transport públic cap al Port en aquell punt sense desplaçar-se cap a la Plaça.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.