algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

20.000 pisos són buits al centre de Palma, Eixample i passeig marítim

Aquestes són les dades que es manegen a partir de la revisió del Pla general

96882
Les cases del principi de l'Eixample estan començant a ser abandonades.

Palma té, en aquest moment, més de 20.000 pisos buits. Són dades revisades a l'alça sobre les anteriors, registrades a l'hora de fer la revisió del Pla general d'ordenació urbana.

El regidor de Palma pel PSIB Carles Bona assenyala tres zones com les de màxima concentració de pisos buits. La primera es correspon a la zona del passeig marítim, el passeig de Mallorca i les seves àrees d'influència. La segona zona, i en nombre total la que concentra la major quantitat d'aquests pisos buits, és el centre antic de Palma. Bona apunta el primer cinturó de l'Eixample com la tercera zona que concentra cases buides a la ciutat. Aquest primer cinturó de l'Eixample correspon al principi dels carrers que s'estenen a la part exterior de les Avingudes.

Cadascuna de les zones presenta una problemàtica diferent i les causes per les quals hi ha 20.000 pisos buits a Palma són diverses. Mentre que al passeig marítim i al passeig de Mallorca els pisos entren en el mercat laboral, a la zona del barri vell i de l'Eixample hi ha molts de pisos buits que no entren en el mercat. «En el cas del passeig marítim la problemàtica és molt concreta. Els propietaris d'aquests pisos els posen a la venda; com que demanen molts de doblers, estan molta estona en oferta però no arriben a vendre's».

Si es miren en els diaris els preus de mercat es pot veure que a Jaume III un pis de tres habitacions es mou a l'entorn dels 42 milions de pessetes. Al passeig marítim un de quatre habitacions puja fins als 50 milions de pessetes. Atès que l'oferta és múltiple i la demanda d'aquest tipus d'habitatges ha minvat, el nombre de pisos buits que esperen ser comprats ha augmentat considerablement.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.