nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

UM vol que els beneficis de Son Sant Joan s'inverteixin en medi ambient

Els nacionalistes consideren excessius els doblers destinats a finançar altres aeroports

La degradació del medi ambient que provoca l'excessiu trànsit a Son Sant Joan preocupa Unió Mallorquina. Per això mateix, el partit presidit per Maria Antònia Munar acaba de demanar que part dels beneficis generats anualment per l'aeroport de Palma, que al 98 fregaren els 15.000 milions, es reinverteixin en mesures mediambientals. Mesures que corregirien la degradació que produeix l'ingent fluxe de viatgers que arriba a Mallorca per via aèria.

D'aquesta manera, els problemes provocats per la contaminació acústica, l'emissió de gasos o el consum d'energía es podrien veure paliats de manera sensible. I és que segons UM, la majoria del superàvit de l'aeròdrom palmesà es destina a sufragar les pèrdues d'altres aeroports estatals, «quan resulta que les Balears ja aporten sobradament la seva quota corresponsabilitat fiscal».

D'altra banda, des d'Unió Mallorquina es reivindica un major control sobre la privatització d'alguns serveis aeroportuaris de gran importància, per tal de garantir l'entrada d'empreses que coneguin a bastament el sector i la realitat socioeconòmica de les Illes. En aquest sentit, el passat dia 12 de gener, un Reial Decret del Govern central afegia un apartat a l'estatut d'AENA que obre les portes a la privatizació de determinats serveis.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.