algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
20°

El PP força el Govern Matas a retirar la prohibició d'edificar prop de carreteres

La mesura, inclosa a les DOT, «seria molt perjudicial per als pobles de l'interior»

El Govern Matas no podrà treure endavant una de les mesures estrella de les directrius d'ordenació del territori: la prohibició de construir devora les autopistes i carreteres. Almanco, les distàncies previstes pel Consolat de Mar es veuran notablement reduïdes. Així s'acordà a la reunió de la direcció del PP celebrada divendres. El PP considera que la mesura faria molt de mal als negocis i inversions dels pobles de l'interior de Mallorca, mentre que a illes com Formentera «pràcticament ja no es podria fer res». Canyellistes i vergeristes es mostraren unàniment d'acord en aquesta nova retallada.

Matas es presentà a la reunió amb una proposta clara: prohibir la construcció de cases, negocis o edificis a menys de 200 metres de les autopistes (cent metres a cada costat), a menys de 150 metres de les carreteres comarcals (75 a cada costat) i a menys de cent de les locals (50 a cada costa). En l'actualitat la prohibició és de 25 metres per a les autopistes, comptats des de l'eix central i dividits a cada costat, i de 18 metres per a la resta de carreteres. De fet, era una proposta de mínims, ja que en un principi les directrius preveien una prohibició de 500 metres devora les autopistes. Però ni reduïda a la meitat la iniciativa va tenir èxit.

Així ho deia l'esborrany que es mostrà a la direcció popular. Però no va ser possible, ni de lluny, el consens. El PP li digué al president que «treure això endavant implica fer molt de mal als pobles de l'interior de Mallorca. Pensem amb la gran quantitat de negocis situats devora les carreteres que han constituït una innegable font de riquesa», digueren a Matas, de manera pràcticament unànime.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.