algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
23°

El PSIB s'oposa a la prescripció del cas Calvià perquè «es produí suborn greu»

Demà comença el «macrojudici» de l'any, que podria acabar en un sol dia

Els missers del PSIB i de l'Ajuntament de Calvià s'oposaran demà a la prescripció del cas Calvià, tal com demanaran les defenses de Francesc Gilet i Eduard Vellibre. El PSIB considera que existí suborn «greu i injust» en l'oferta de cent milions de pessetes a l'aleshores regidor socialista José Miguel Campos perquè donàs suport a una moció de censura contra la batlessa Margarita Nájera. Per tant, la prescripció no s'hauria complert. La vista oral es perllongarà, en principi, fins al pròxim dia 22. Però les defenses afirmaran que no es pot canviar la qualificació del delicte en el darrer moment i exigiran la prescripció immediata.

Una trentena de persones estan citades a declarar. Entre elles, els dos expresidents del Govern, Gabriel Cañellas i Cristòfol Soler, i els dos exsecretaris generals del PP, José Antonio Berastain i Alberto Herrán. La clau d'aquest macrojudici és la prescripció. La denúncia per l'intent de suborn a José Miguel Campos es produí a principi de 1992. Poc després varen ser processats l'aleshores vicepresident del PP de Calvià, Andreu Bordoy; el responsable de política territorial i urbanística de la direcció regional del PP, Miquel Deyà, i l'expresident del R.C.D. Mallorca i intermediari, Guillem Ginard, que foren condemnats a penes d'arrest i multa de cent milions de pessetes.

I aquí començà la segona part de l'escàndol. Els condemnats començaren a pressionareals seus superiors dins el partit, ja que havien de fer front al pagament de les multes després que el Tribunal Suprem ratificàs la sentència.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.