cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
28°

La meitat dels militars de les Balears seran professionals a final d'any

L'Exèrcit celebrà ahir la Pasqua Militar amb la solemnitat habitual

Segons confirmà ahir el general en cap de la zona de Balears, Tomàs Formentín, quan acabi l'any 99 la meitat del personal militar de les Illes serà professional.

D'aquesta manera es preveu que les tropes de la zona de l'Arxipèlag rebran el nou segle amb prop de 1.500 soldats professionals i altres tants de lleva. Aquestes tropes, de terra mar i aire, celebraren ahir els actes de la tradicional Pasqua Militar que any rere any, i des del 1782, commemoren l'annexió de l'Illa de Menorca a la corona espanyola.

Una vegada quadrats els diferents regiments al pati del Palau de l'Almudaina, la celebració arribà al seu acte central amb el parlament de la màxima autoritat militar de les Illes, el general en cap Tomàs Formentín, que repassà l'actual situació de les Forces Armades marcada per l'adaptació a la nova organització d'un exèrcit en plena fase de professionalització, a més de ressaltar el paper de l'Exèrcit espanyol arran del món, amb missions humanitàries incloses. A més Formentín destacà la «total identificació dels militars amb la societat balear».

Una vegada finalitzà el discurs, s'interpretà l'himne espanyol, per a continuació dur-se a terme la obligatòria desfilada.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.