algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
29°

L'Ajuntament es compromet amb la recuperació i divulgació del patrimoni

Aquesta legislatura ha estat marcada pels projectes relacionats amb una revaloració de la identitat del poble

Després de molts anys sense que a Sóller hi hagués activitat municipal en el camp de la publicació o de la recuperació patrimonial, aquesta darrera legislatura ha estat marcada per un nou impuls institucional envers aquests aspectes.

Aquesta mateixa setmana, l'Ajuntament ha presentat el llibre Sóller: façanes i detalls, un passeig pels carrers de la ciutat que convida a fixar-se en detalls de la seva arquitectura, que van des de una façana o un palauet modernistes fins a una forja de Carrascosa col·locada en el pou particular de can Torrens.

Això és una mostra més de la política cultural que du a terme l'Ajuntament, i que va començar amb projectes de més gran envergadura, com són les restauracions de l'oratori medieval de santa Catalina i de la Defensora, o el suport al projecte d'un museu tèxtil que conservi per a les futures generacions de sollerics la memòria col·lectiva del brillant passat industrial de la vila.

Una d'aquestes primeres iniciatives va ser la recuperació de l'antic rellotge de la vila, del segle XIX, que des de fa poc més d'un any torna a marcar amb el so de les seves campanes el ritme del centre de la ciutat. Segons expressà en el seu moment el regidor de Cultura, Guillem Bernat, «el so electrònic del rellotge que s'instal·là quan es construïren les noves cases de la vila estava desprovist totalment de personalitat». I aquest sembla que és precisament el bessó de la qüestió: la recuperació d'un orgull del poble que, per a molts, l'obertura del túnel podria posar en perill.

Una altra iniciativa municipal, no exempta de certa polèmica, ha estat la decisió de publicar una nova història de Sóller, com han fet moltes altres localitats de l'Illa. El primer volum d'aquesta història, dedicat als temps prehistòrics, serà ben prest una realitat.

Massa cultura?
No tot són elogis davant l'actual política municipal d'impulsar la cultura i la recuperació patrimonial. Entre d'altres col·lectius, l'oposició municipal, representada pel PP, també considera que l'Ajuntament inverteix massa en cultura i massa poc en esports. De fet, des del Partit Popular es considera que actuals projectes de recuperació com el de l'estació telegràfica de Muleta només serviran per fer «un hotelet al CIM» que podran utilitzar sobretot persones que no són de Sóller. Sense valorar les raons de l'oposició, pot ser que hi hagi mancances en instal·lacions esportives però mai no sobren les culturals i de lleure, i unes no poden anar en detriment de les altres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.