cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

3 detinguts en relació amb una xarxa de prostitució d'immigrants il·legals

Obligaven dones colombianes i europees, de 18 a 25 anys, a prestar serveis sexuals

La Policia Nacional ha detingut tres persones presumptament implicades en una xarxa de prostitució amb devuit joves menors de 25 anys, la majoria colombianes. Les joves, entre les quals també hi havia dues europees, eren obligades a prestar serveis sexuals, sovint sense protecció, en un domicili particular ubicat prop de la plaça de Pere Garau, a Palma.

Les tres persones detingudes són Cristina C.M., de 34 anys; Montserrat B.G., de 52, i Maria S.H., de 33, les quals es trobaven al davant del negoci. La Policia ha posat també a disposició judicial Aida P.C., com a presumpta copartícep dels fets.

Les joves que formaven part de la xarxa eren reclutades entre persones amb escàs o nul poder adquisitiu als seus països d'origen per l'organització mitjançant l'engany, fent-les creure que tindrien una feina a Espanya cuidant persones grans, com a servei domèstic o qualsevol altra ocupació. Algunes d'elles, fins i tot, es varen reclutar clarament per exercir la prostitució.

L'organització facilitava a aquestes joves, d'entre 18 i 25 anys, l'import del bitllet d'avió per desplaçar-se a Espanya, a més d'una quantitat en efectiu que oscil·lava entre els mil i els dos mil dòlars per al·legar a la frontera la possessió de prou mitjans econòmics.

Quan arribaven al lloc de feina eren obligades a exercir la prostitució i no se'ls permetia sortir del local, on havien de pernoctar. Els responsables de la xarxa les amenaçaven i intimidaven, assegurant que, en cas de fugida, patirien les represàlies al seu propi país.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.