nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

La revisió del PGOU desclassifica el 90 per cent del sòl urbanitzable

L'Ajuntament ha acceptat el 80 per cent de les 635 al·legacions presentades

L'Ajuntament de Calvià ha acceptat el 80 per cent de les 635 al·legacions presentades al Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) i desclassificarà el 90 per cent del sòl urbanitzable del document aprovat inicialment el mes de juliol. El regidor del grup mixt, Anselmo Martín, ha ratificat que no assistirà al ple extraordinari convocat per a divendres, en què es debatrà el planejament urbanístic del municipi.

La batlessa socialista de Calvià, Margarita Nájera, presentà ahir als mitjans les modificacions introduïdes a la revisió del PGOU després d'estar a exposició pública. S'ha de ressaltar la desclassificació de la major part del sòl urbanitzable eliminant quatre dels cinc sectors prevists. Així desapareix el golf i la urbanització de s'Hostalet, Ses Planes II i l'anomenat triangle de Santa Ponça, entre la carretera i la urbanització Galatzó. Tots aquests terrenys es mantindran com a rústics. Únicament conserva la tipologia d'urbanitzable un polígon, de devers 12 hectàrees, del pla de Peguera.

Altres canvis significatius fan referència a la possessió Galatzó, que ocupa quasi el 10 per cent del terme municipal. En aquest sentit, Nájera ha manifestat que «la voluntat de l'Ajuntament és arribar a un acord amb l'antic propietari i, a més, pensam que és possible», insuant que les negociacions van per bon camí.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.