algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
15°

La proliferació d'ànneres al Torrent Major preocupa el sector ecologista

Mentre la majoria de ciutadans creuen que són un atractiu

Des de fa set o vuit anys moltes padrines i padrins de Sóller tenen un nou entreteniment per als seus néts: anar als ponts a donar menjar a les ànneres. I és que els torrents de Sóller tenen ara aquest nou atractiu "o això pensen al menys molts ciutadans" i no tenen res a envejar als estanys i a les basses dels parcs urbans de moltes ciutats espanyoles i europees.

Però no tots els sollerics estan gaire d'acord amb aquesta suposada millora. També n'hi ha qui pensen que les ànneres, que en aquest temps han proliferat de manera notable, el que en realitat fan és degradar el torrent, on abans s'hi podien observar espècies salvatges d'aucells aquàtics que ara han estat desplaçats per les ànneres.

Rates  

Encara hi ha un altre inconvenient afegit: el costum d'alimentar les ànneres amb tota casta de deixalles domèstiques (n'hi ha que cada dia n'hi trabuca un poal), ha fet també que, paral·lelament amb els ànecs, hagin proliferat les rates que viuen a costa del que les aus no consumeixen.

La polèmica està servida i, fins i tot, el regidor de Medi Ambient, Vicenç Pérez, hi ha dit la seva publicant una carta on demanà públicament als ciutadans que no alimentin les ànneres.

Als anys cinquanta, dos ornitòlegs anglesos anomenats Tato i Cumming publicaren un llistat dels ocells que es podien observar als torrents de Sóller. Aquest llistat incloïa algunes espècies d'ànecs silvestres que en algunes èpoques de l'any trobaven refugi en un dels pocs cursos permanents d'aigua que hi ha a Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.