algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 19°
22°

Pot augmentar a curt termini la problemàtica de l'aparcament

«Gràcies» al fet que segons sembla l'Ajuntament no podrà construir de moment l'aparcament de Biniaraix, els doblers que el projecte Leader havia de dedicar a aquest equipament es podran aprofitar per habilitar l'esperat aparcament del carrer Cetre, segons ha informat el regidor de Béns i Serveis, Tomàs Arbona.

Però aquest fet puntual només servirà per alleugerir momentàniament la pressió dels cotxes que cerquen un lloc per estacionar a aquest mateix carrer i poca cosa més. La ciutat continua i continuarà tenint a curt termini una forta necessitat de llocs d'aparcament que, només a la llarga pot trobar solució. Tot i les grans modificacions que es produiran en el centre de Sóller en els propers anys i que «damunt els papers» del PGOU el problema de l'aparcament i de la circulació a les diferents barriades solleriques pareix tècnicament resolt, la realitat és, però, que la problemàtica es podria encara complicar un parell d'anys més, tant a Sóller com al Port.

Quan es tomi l'edifici de la Solidez, la qual cosa és imminent, el centre comptarà amb un gran espai que els cotxes podran utilitzar per estacionar, però això serà només fins que s'iniciï la reforma d'aquest gran solar prevista al Pla General. S'ha de tenir en compte que almenys els propers sis mesos l'aparcament al centre serà més difícil per les obres generalitzades i que la reforma de la plaça Constitució llevarà molts de llocs d'aparcament d'ORA que hauran de tenir una compensació que no serà tampoc a curt termini. També la zona de la Calatrava, ara perfectament utilitzable com a aparcament cèntric, desapareixerà com a tal almenys mentre durin les actuacions urbanístiques que s'han de fer en aquesta zona en un termini de 4 anys.

Pel que fa al Port, la situació tampoc no està definitivament solucionada. Continuen els problemes d'aparcament dels autocars pel conflicte de l'escola del Port i també aquí es perdran llocs d'aparcament quan s'ampliï l'escola. Finalment, pel que fa a l'aparcament de Can Miró, a l'entrada del Port, i al del Polvorí, a la zona portuària, tant en un cas com en l'altre l'Ajuntament ha arribat a acords per perllongar el seu ús com a aparcaments, però també de forma precària i per espai de temps limitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.