nubes dispersas
  • Màx: 17.54°
  • Mín: 8.69°
16°

La moratòria del CIM «és un abús i una arbitrarietat», segons el Consolat

El portaveu Ferrer diu que «no hi ha dret al que han fet a Son Ferrandell»

El portaveu del Govern, Manuel Ferrer, qualificà ahir «d'abús i arbitrarietat» la moratòria del Consell Insular, sobretot pel que fa a les urbanitzacions Chopin i Sangril·là de Son Ferrandell (Valldemossa). Per Ferrer «no estam parlant de grans propietaris ni d'especuladors, sinó de 63 petits propietaris que ara es veuen abandonats». Ferrer assegurà que la setmana que ve el Govern aprovarà la seva moratòria, que haurà de ser tramesa al Parlament pel procediment d'urgència.

No obstant això, aquestes afirmacions no varen convèncer el vicepresident del Consell Insular, el socialista Francesc Triay, per a qui «demorar l'aprovació de la moratòria ofereix, en principi, al Govern una setmaneta més perquè es puguin presentar plans parcials als diferents ajuntaments, que al capdavall se salvarien de la mesura».

Tot i això, Triay anà més enllà i destacà que «es torben perquè cerquen la fórmula de deixar sense efecte la moratòria del Consell. Aquesta és la raó més lògica del que està passant. No sé com ho podran fer, però el segur és que l'acció del CIM els ha deixat descol·locats».

Per la seva banda, el Govern no és de la mateixa opinió, i considera que «ja hem dit i repetit que la moratòria del Govern no es farà contra ningú, sinó que afectarà a tots els urbanitzables de les Balears sense pla parcial presentat. El que no farem és lesionar els drets adquirits de les persones».

Així, Manuel Ferrer indicà ahir que «el Pacte de Progrés hauria de rectificar en el cas de Son Ferrandell. No es poden colculcar els drets dels propietaris d'aquesta manera i deixar abandonades persones amb unes construccions consolidades.

En aquest sentit, Triay es mostrà sorprès, destacant que «el grup de propietaris de cases de Son Ferrandell fa molt de temps que haurien pogut reaccionar. I no ho han fet malgrat haver-se produït diferents canvis de promotors de les urbanitzacions. El que jo em deman és per què es mouen ara i no abans. Per què adquireix tanta importància Son Ferrandell quan el CIM fa la moratòria? Aquesta és la pregunta que ens hem de fer tots.

Tot i així, el cert és que dimarts comença el debat sobre l'estat de l'autonomia sense que el Govern de Jaume Matas hagi aprovat la seva anunciada moratòria. I el que ningú no dubta és que el debat urbanístic serà clau en aquest debat, i que no hi haurà acord entre el Govern i l'oposició, sobretot en el que afecta els vint plans parcials frenats pel CIM.

La resposta

El Pacte de Progrés no creu de cap de les maneres que el Govern faci una moratòria que no afecti la seva. I la prova seria la indignació del Consolat per Son Ferrandell, un cas concret però emblemàtic de ciutadans perjudicats. El Pacte de Progrés s'espera una garrotada en forma de llei d'urgència. I sap que una part del PP també ho exigeix. Aquesta és, a hores d'ara, la dura la realitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.