nubes dispersas
  • Màx: 17.58°
  • Mín: 8.69°
17°

El Govern subvencionarà la compra de cases en mal estat en els nuclis antics

També establirà un nou règim d'ajudes a les rehabilitacions posteriors

80350
Matas i Fageda signaren l'acord dels immobles al barri antic. | J.Rosselló.

El Govern subvencionarà la compra de cases en mal estat per part dels particulars i establirà un règim especial d'ajudes per a la rehabilitació d'aquests habitatges dins un pla que es donarà a conèixer molt aviat. Aquesta iniciativa s'engegarà tot d'una que s'arribi a un acord amb Madrid per tal de rebre 10.000 milions per a ajudes a habitatges socials. El president Matas ja afirmà ahir que «hi haurà aviat notícies importants en aquest aspecte». De fet, ahir signà dos convenis amb Cort per a la cessió del parc de les Estacions i també per a l'adquisició de cases en el nucli antic.

El Govern vol destinar una part important d'aquests deu mil milions a la rehabilitació de cases antigues en lloc de dedicar-los tots a la construcció de noves. Alhora, fonts del Consolat de Mar indicaren que «anirem molt més enllà en els suports per reconstruir els nostres centres antics, començant lògicament pel de Palma, que és el més gran».

Així, aquest règim especial preveu no només subvencions a la compra de cases en males condicions, sinó també ajudes que poden duplicar i fins i tot triplicar el suport econòmic que s'aconseguirà amb el conveni amb Madrid. Per tant, una persona que decideixi comprar i rehabilitar un habitatge unifamiliar en el nucli històric es podria trobar amb ajuts que arribarien, en conjunt, fins a prop dels dos milions de pessetes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.