muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

El Grup Tradicionalista forma una associació independent i apolítica

Ja fa temps que expressen la seva ideologia en la premsa de la ciutat

Acaba de néixer a Sóller, si més no formalment, una nova associació denominada Agrupació Tradicionalista Independent de Sóller.
Aquesta associació acaba d'aprovar els seus estatuts i la junta directiva és presidida per Joan A. Darder i formada per Josep M. Erias, Joan F. Vives, Andreu Rullán i Miquel Gelabert.

La nova agrupació es defineix com a «independent de qualsevol partit polític» i els seus estatuts deixen ben clar que «neix amb la voluntat de fomentar el diàleg social i obert a l'enteniment i col·laboració amb totes les persones i grups de bona voluntat». A més, els estatuts diuen que l'agrupació es fonamenta i neix en defensa d'uns valors «immutables i permanents: concepció cristiana de la vida (Déu), amor a nostra terra, tradicions i idiosincràsia (Pàtria), defensa material i moral de la família (Família) i lluita contra les injustícies socials (Justícia)».

Tot i que l'agrupació acaba de néixer com a tal, les seves idees i opinions són ben conegudes dels sollerics, ja que fa temps que els seus components les publiquen en la premsa forana de la ciutat amb la signatura de Grupo Tradicionalista.

Així, el grup s'ha manifestat públicament en diverses ocasions per temes de la vida ciutadana i política sollerica. Una de les seves protestes més famoses va ser una radical oposició a la desaparició del la Creu dels Caiguts, tal com es proposava en el projecte guanyador del concurs d'embelliment de les places de la ciutat. Així i tot el seu president, el metge Joan A. Darder, deixà ahir ben clar que el grup no és cap formació d'extrema dreta i recordà que alguns dels seus escrits han tingut un marcat caire social «sense que els polítics locals hagin reaccionat, com en el cas de la denúncia de la desaparició d'importants serveis de l'hospital Joan March, vital per als sollerics».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.