algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 8.69°
18°

Un consorci format pel Govern, Gesa i Sa Nostra negocia la compra de Raixa

Els ofertants no volen pagar els més de 800 milions que demana la propietat

104826
L'interès per Raixa continua malgrat el mal estat de conservació de la finca.

Un consorci format pel Gover balear, Gesa i Sa Nostra està interessat en la compra de Raixa, la hitòrica finca de Bunyola actualment en molt mal estat. Fonts dels hereus afirmaren que prefereixen vendre a les institucions i no a un alemany. No obstant això, el Govern no està disposat a pagar més doblers «d'una quantitat justa».

La intenció de millorar la finca ha despertat un notable interès entre institucions interessades a potenciar i dignificar el patrimoni històric i artístic mallorquí. És el cas de Sa Nostra, que destina una part important dels seus recursos a obra social, i de Gesa, també interessada a tirar endavant accions que puguin fer palesa la seva vocació d'empresa amb una forta convicció de servei a la societat.

El president de Gesa, Bartomeu Reus, afirmà ahir que «no confirmam ni desmentim el nostre interès per formar part d'aquest consorci que es faria càrrec de la titularitat de Gesa. No obstant això, correspon al Govern balear dir la darrera paraula en aquest tipus d'iniciatives.

Per la seva banda, fonts oficials del Govern destacaren que «és cert, des de fa temps, el nostre interès amb Raixa. Però el problema és el preu. La propietat en demana més de 800 milions, una quantitat que està per sobre del que consideram acceptable. A més, una comissió d'experts nostra la valorà en una quantitat bastant més baixa».

Però mentre alguns dels propietaris afirmen que «farem tot el possible per no haver de vendre-la a un alemay, que podria oferir fins mil milions, hem de veure quina és l'oferta definitiva d'aquest consorci d'institucions i entitats mallorquines, ja que creim que donarien una sortida molt més adient a la casa i a la finca. No s'ha d'oblidar que el manteniment de Raixa és molt alt.

L'interès de Gesa a entrar en aquests tipus d'obres socials amb el Govern amb iniciatives d'aquest tipus formaria part dels objectius a mig i llarg termini que té la companyia, com és posar en marxa les canonades per dur el gas ciutat a nombroses localitats de Mallorca que encara no en tenen.

En aquest sentit, Bartomeu Reus destacà que «no podem avançar res, ja que ha de ser el Govern l'encarregat de fer l'anunci».
Malgrat això, Reus no negà en cap moment aquesta possibilitat d'augment de les canonades de gas de la companyia, encara que «aquesta mesura també correspon anunciar-la al Govern. Nosaltres anam fent la nostra feina i després és l'Executiu el que decideix quan s'han de posar en marxa els nostres plans.

Però el cert és que aquest consorci és una passa més en la sensibilització envers el patrimoni històric i artísitc de Mallorca. Un altre dels problemes que presenta Raixa és que està en mans de més d'una desena d'hereus. Ja a principi de segle li oferiren a la família March, que declinà comprar-la, encara que anys més tard ho intentà Joan March Ordines en un moment en què el propietari no vol vendre. La decàda passada intentà l'adquisició un important hoteler que finalment es va fer la casa a Son Vida.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.