algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

La nit de Palma perd un dels locals emblemàtics

El cafè va rebre un impuls definitiu amb la visita del president Clinton

El cafè Cappuccino era un dels llocs preferits de la gent guapa de Palma d'un temps ençà. Si feia sol, fes el mes que fes, la seva terrassa era de les primeres que s'omplien en el passeig marítim. Si feia fred l'interior del local, amb unes grans vistes sobre el port de Palma i la badia, acollia els clients sempre abundosos.

Hi havia quatre tipus de clients. Els matiners, els del migdia (aquells als quals els agrada un bon vermut a la terrassa abans d'un dinar de gormand), els d'horabaixa i els de nit. Aquests darrers eren els més eclèctics, encara que abundava la gent guapa. Era un lloc per mirar i ser mirat. Era un lloc de moda per quedar, on s'hi estava bé (tan bé que a l'hivern, a la terrassa, hi posaven estufes).

A poc a poc el local es féu seva l'hegemonia de la nit marítima. A l'estiu un lloc a la seva terrassa era com un petit tresor. L'important era ser-hi.

La ubicació del local, en un dels punts més concorreguts del passeig marítim i el servei d'atenció al client (el boca-orella el convertí en un dels més cèlebres de la nit mallorquina) eren els seus principals avals. Actors, esportistes, financers de renom internacional, artistes i representants de tota la fauna autòctona han aprofitat algun moment de les seves vacances a Mallorca (o el fet de residir a l'Illa) per gaudir d'una de les selectes combinacions de productes del local, una bellesa reduïda a escombraries.

Malgrat tot, en el Cappuccino, com a tots els llocs farcits d'història, hi va haver un abans i un després. Un abans de Clinton i un després de Clinton. Cap de les visites que va rebre el local "hem de recordar des de desfilades de drag queens fins a habituals de les revistes del cor" va marcar un punt d'inflexió com la que realitzaren Bill i Hillary Clinton, el president i la primera dama dels Estats Units, acompanyats de la seva filla Chelsea la nit del 5 de juliol del 1997.

En el decurs de la seva visita privada a l'Illa, quan el mandatari nord-americà va ser convidat pels reis Joan Carles i dona Sofia, va trobar temps per visitar la popular cantonada.

Evidentment, no fa falta comentar que l'esdeveniment va provocar una situació clau per a la cafeteria. Als cambrers no els tremolaren les cames quan el president dels Estats Units els va demanar un gelat de maduixa amb maduixes senceres per dins i un cafè.

Hillary Clinton, segurament aconsellada per algun amant de la gastronomina local, va demanar una aigua amb gas i gelat d'ametla amb gató. Chelsea Clinton va demanar l'especialitat de la casa: un Frocaceino. La factura de les consumicions va costar un total de 2.015 pessetes, que Clinton va pagar rigorosament.

Uns altres visitants il·lustres del Cappuccino han estat el príncep Felip de Borbó i els ducs de Palma, als quals les seves vacances a l'Illa els han deixat temps per gaudir de l'ambient d'un local exquisit que el mes de juliol passat va complir tres anys.

Ara el local més emblemàtic dels tres que tenien els germans Picornell "propietaris del local" ha quedat reduït a un munt de runes. La història que havia començat a Palmanova i que recentment s'ha estès fins al cor de la ciutat, en el carrer de Sant Miquel, ha perdut un dels seus bastions més importants, el que s'obria a la mar, el que havia captivat la gent més chic de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.