cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

El PSIB rebutjarà dimecres l'actual oferta de moratòria de Matas

Antich diu que no arriba ni «a caramel enverinat perquè no té gust de res»

104814
La urbanització Chopin de Valldemossa és una de les més polèmiques

El candidat al Govern pel PSIB, Francesc Antich, qualificà ahir d'«inacceptable» la proposta de Jaume Matas de moratòria urbanística. Tant Antich com Francesc Quetglas, president de la Comissió Insular d'Urbanisme, la qualificaren d'«innòcua, sense contingut real, que no arriba a caramel enverinat perquè no té gust de res».

La proposta del Govern Matas se centra en una moratòria de sis mesos que afecta tots els urbanitzables de les Balears sense pla parcial presentat. Antich destacà que «no s'entén de cap de les maneres que vulguin aplicar la moratòria als projectes sense pla presentat. Això vol dir que fins al darrer moment podran moure papers i instàncies per intentar burlar aquesta moratòria».

A la vegada, els socialistes tampoc no estan d'acord amb el fet que «el PP vulgui incloure tots els urbanitzables. Això no és correcte. Hem de pensar en els terrenys dedicats a habitatges socials o a equipaments o a serveis que siguin importants per a alguns pobles, especialment de l'interior de l'Illa». Per tant, Antich indicà que «no és comprensible que vulguin deixar al marge de la moratòria molts projectes per construir a la costa o a Valldemossa, mentre inclouen els possibles habitatges socials. És un contrasentit».

Per a Antich i Quetglas «molt ens temem que facin amb aquesta moratòria el mateix que amb la Llei de sòl rústic, és a dir, que ens deixin sense competències importants en matèria d'urbanitzables. Seria molt greu que això passàs».

Malgrat tot, Antich es mostrà interessat en afirmar que «encara resta un porta oberta per a l'acord. No la volem tancar, i esperam amb expectació la reunió de dia 30. No obstant això, si la postura del Govern no canvia i veim de veritat que ens fan una oferta que sigui efectiva, difícilment es podrà arribar a un acord».

En aquest sentit, els dirigents socialistes destacaren que «ens trobam davant una disfressa. Matas no fa res important perquè el seu partit no ho vol. I com ho han de voler els mateixos que durant quinze anys no han fet res per aturar l'urbanisme?».

Així, indicaren que «no es poden autoqualificar de proteccionistes els mateixos que ens han posat tot tipus d'entrebancs en el Consell quan hem desclassificat Tolleric i Cala Petita».

L'abisme infranquejable

Francesc Antich sap perfectament que aquests dies es juga la presidència de la Comunitat Autònoma. A la seva esquerra PSM i EU li demanen que trenqui tan aviat com pugui les seves relacions amb el Govern. Però l'algaidí també sap que aquesta imatge dialogant i de donar manetes li és imprescindible per rapinyar aquesta grapada de vots de centre que li són imprescindibles per arrabassar la majoria absoluta al PP. Per això, negociarà fins al darrer moment. Però Antich sap que Matas ja no pot oferir més del que ha posat sobre la taula. Ha arribat al límit que se li pot demanar al president d'un Govern que té al darrera un partit molt conservador. Per tant, hi ha encara un abisme infranquejable entre Matas i Antich.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.