muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

El Govern està «indignat» perquè «ara l'esquerra diu que no vol moratòria»

El Consolat recorda que «va ser el PSIB qui exigí la llei d'urgència»

El Consolat de la Mar estava ahir «indignat» per la resposta dels partits del Pacte de Progrés a la seva proposta de moratòria urbanística. «No va ser el PSIB el que ens presentà un document exigint aquesta moratòria per llei? Per què ara la rebutgen? Les afirmacions del president Matas i del conseller Ramis han estat prou clares», afirmaren aquestes fonts. Per la seva banda, la direcció del PSM es reunirà dilluns amb el seu grup de batles i portaveus municipals.

El malestar és encara més gran perquè «han comès un error molt gran quan es varen creure que el Govern no tenia capacitat per acceptar el repte i aplicar mà de metge a la situació urbanística, primer amb una moratòria i després amb l'aprovació d'unes Directrius que aclariran definitivament el futur de Mallorca». En aquest sentit, indicaren que «si ara no volen la moratòria és perquè no es pensaven mai que el PP l'acceptaria. Això és el que de veritat els molesta».

A la vegada, aquestes fonts destacaren que «no és cert el que diu el GOB, en el sentit que 26 projectes d'urbanització quedaran fora de la moratòria. En realitat, són només vuit o nou. La resta, com és el cas de Son Ferrandell de Valldemossa, són projectes antics que duen una llarga tramitació a les espatlles». En aquest sentit, indicaren que «com és possible dir que els llevarem competències en matèria urbanística aprofitant la mateixa llei que ells ens demanen que presentem al Parlament?».

Per la seva banda, la direcció del PSM ha convocat per al pròxim dilluns els seus batles i portaveus municipals per tal d'estudiar la moratòria urbanística. Els representants nacionalistes faran una valoració de la greu situació creada per part de Jaume Matas, «que després de les seves inicials manifestacions de prendre mesures proteccionistes, però que posteriorment i de mica en mica ha anat rebaixant», segons aquest partit.

En aquest sentit, Pere Sampol indicà que «entre els responsables municipals hi ha preocupació per l'anomenada moratòria urbanística, que únicament afectarà els urbanitzables sense pla parcial presentat».

Així, Sampol digué que «aquest anunci fet pel Govern no és res més que un missatge adreçat als promotors urbanístics perquè presentin els seus projectes i puguin urbanitzar el que queda de litoral». Pere Sampol també denuncià l'actitud del Govern quan critica la voluntat proteccionista del Consell de Mallorca i ha indicat que el que és inadmissible són les actuacions del PP contra el Pacte de Progrés per no haver actuat fins ara en el tema de les desclassificacions, que ha estat el PP el qui s'ha oposat a protegir espais verges a través de les desclassificacions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.