algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
14°

Detenen dos homes que estafaren un treballador i la Seguretat Social

Donaren la víctima d'alta en el registre d'autònoms falsificant-ne la signatura

Funcionaris del Cos Nacional de Policia han detingut Alfonso T.P., de 48 anys, i Pablo R.D., de 35, com a presumptes responsables d'un delicte contra un treballador, falsificació documental i estafa a la Seguretat Social.

El primer dels detinguts era el propietari d'una botiga de compra i venda d'automòbils, mentre que el segon n'era el gestor. La la víctima també feia feina a l'empresa.

Aquests es remunten al 1995, quan la víctima va ser contractada pels dos detinguts perquè fes de mecànic a l'esmentada botiga. L'home va ser contractat inicialment per tres mesos, i després se li anaren perllongant els contractes. En cap cas el mecànic no va veure la nòmina. Cada vegada que la demanava al cap de personal aquest el remetia al gestor, que li posava una excusa o una altra per no haver de donar-li els papers. El mecànic va rebre, regularment, els doblers pels quals havia estat contractat en metàl·lic. A la primavera del 1998 el gestor, davant de la insistència del mecànic, va dir-li que no estava assegurat. Aquest va anar a veure el seu patró, exigint-li que l'asseguràs o que partiria de la feina. Aquest l'incità a fer-ho, i el jove es va cercar una altra feina.

El mes de juliol d'enguany va rebre una ordre d'embargament parcial de la nòmina per pagar un deute a la seguretat social de 711.000 pessetes.

En comprovar d'on sortia el deute va veure que el seu antic patró l'havia estafat i que l'havia registrat com autònom des del mes d'agost de 1995. En el moment de comprovar els documents, el mecànic va adonar-se que la seva signatura i la dels documents no coincidien.

Després de les investigacions realitzades per agents de la Udico, els dos homes han estat detinguts.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.