muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

Matas no es planteja fer ara la llei de moratòria urbanística que vol el PSIB

Aposta per una solució negociada i que fugi de «titulars de premsa impactants»

35598
Els consellers feren la sobretaula en un bar de Can Picafort. | J. Rosselló.

Jaume Matas no donà ahir una resposta clara al document del PSIB que reclama mesures urgents per frenar el creixement de l'urbanisme a Mallorca. El president només admeté que la situació actual és diferent a quan s'aprovà la llei de mesures transitòries en matèria turística. Per tant, no plantejà la possibilitat de fer ara la llei de moratòria turística, encara que, en un to calculat, destacà que «estudiarem la proposta». El que sí vol és treure endavant aquesta legislatura les Directrius d'ordenació del territori «hi hagi o no consens amb el PSIB».

Un Matas dialogant, que encapçala el consell de Govern de tres dies que tindrà lloc fins demà a la residència escola de Can Picafort, no atacà frontalment els socialistes malgrat mostrar-se distanciat del document presentat dimecres passat.

El que féu va ser lamentar-se «de tantes presses i tan poc afany de diàleg», recordant que «fent ofertes que poden semblar espectaculars, poden omplir un titular de diari, però no sé si són la millor solució».

Així, destacà que «el més important és el que té valor al final. I nosaltres mantenim la nostra voluntat de trobar solucions al futur urbanístic, no només pensant en nosaltres, sinó també en els nostres fills».

A la vegada, deixà entreveure que «tal vegada alguns dirigents socialistes tenguin interessos en els que ens manifestà Francesc Antich».

El camí
El president té clar quin és l'objectiu del Govern: «debatre les Directrius d'ordenació del territori aquesta mateixa legislatura i fer-les l'instrument a partir del qual poguem preservar el territori suficient perquè Mallorca i les Balears en el seu conjunt siguin un territori on prevalgui la qualitat». Alhora, destacà que «vivim en un Estat de Dret. I això vol dir que ha de prevaler el principi de la seguretat jurídica, i que per tant s'han de respectar els interessos particulars».

Així, Matas indicà que en el debat urbanístic «s'hi han d'implicar no només el Govern, sinó també els diferents ajuntaments, sempre cercant la millor solució, i tan consensuada com sigui possible».

Respecte a la probable iniciativa del Pacte de Progrés per iniciar aviat mesures cautelars de suspensió de llicències, Jaume Matas indicà que «són molt lliures de fer el que vulguin, però també han de pensar que el Govern té els seus propis mitjans per tirar endavant les iniciatives que consideri oportunes».

El macroconsell de Govern de Can picafort no només se centrarà en mesures urbanístiques. Està previst que s'analitzi el Pla geriàtric, l'aplicació de la Llei especial i les rebaixes d'imposts lligades a l'IRPF. Tampoc es descarta un debat sobre la futura llei general de Turisme, encara que no s'espera per ara la presentació de l'avantprojecte.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.