algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

El Pacte de Progrés rebutja el traspàs de Transports entre constants atacs al PP

Munar comparà els representants conservadors amb l'antic «Movimiento»

El Pacte de Progrés tornà a fer pinya, aquesta vegada per rebutjar la competència de Transport per carretera que li oferia el Govern. Maria Antònia Munar va ser especialment dura amb el PP, dient-los que «vostès sempre estan en el Movimiento» i indicant que «voler traspassar una competència mal dotada desprestigia l'autonomia davant els ciutadans». Just després d'acabar el ple, el PSM anuncià que interpel·laria el Govern Matas sobre els criteris que se segueixen per concedir les línies de transport regular.

Però ahir la batalla es lliurà en el Consell Insular: «Som el govern de Mallorca, no una oficina perifèrica del Consolat de la Mar», digué Munar, afirmant que «transferir competències en aquestes condicions és malmenar l'autogovern». De fet el traspàs era per 236 milions, però quedava supeditat a l'Executiu balear en matèria de potestat sancionadora.

En aquest sentit, el socialista Francesc Triay indicà que «en la transferència no està inclòs el transport ferroviari, i així no es poden fer plans de cap tipus. Com sabrem quants d'autocars s'han de destinar a la línia d'Alcúdia si abans no tenim constància certa de si hi arribarà o no el tren, que és competència del Govern?».

Per la seva banda, Pere Sampol indicà que «una prova de com estan de mal dotades aquestes competències és el fet que la central d'autocars de la plaça d'Espanya no té ni un trist vàter. I és amb aquestes condicions que hem d'acceptar una competència tan mal dotada?».

Contesta el representant del PP Alexandre Espinós indicant que «efectivament es tracta d'una competència delegada, però el Pacte de Progrés ha de demostrar que és capaç de gestionar les competències que se li ofereixen, tal i com fan els consells de Menorca i Eivissa. No només s'han de voler les reponsabilitats dolces i fàcils, sinó també les difícils». Munar també tornà a recordar que l'actual president del Govern Jaume Matas era el número «cinc o sis» de la llista electoral del PP.

Munar contestà a Espinós indicant que «vostès sempre s'ho munten per estar amb el Moviento. Sempre es posen del camp de qui diu tenir la raó». Espinós contestà que «li podira dir que hi ha gent d'UM que també va ser del Movimiento».

Finalment, es rebutjà l'oferta del Govern amb els vots del Pacte de Progrés més Esquerra Unida.

Qui no assistí al ple perquè tenia reunió a Madrid va ser Joan Verger, a la vegada conseller de Foment i principal interessat en el traspàs. Una vegada més, Verger fou molt hàbil per no ser present en una situació compromesa.

El Parlament

Però la batalla no acaba aquí. El grup parlamentari del PSM interpel·larà el Govern sobre els criteris que se segueixen a l'hora de concedir les línies de transport regular per carretera.

En aquest sentit, Pere Sampol indicà que «el Govern balear ha d'aclarir si ha existit tracte de favor amb l'empresa Aumasa». També destacà que «si el Govern no justifica els criteris pels quals ha donat la concessió del transport per carretera a l'empresa Aumasa, demanarem la creació d'una comissió d'investigació parlamentària, ja que en aquests moments estan sota sospita i això és molt negatiu».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.